Vizitati locatia amintita...

Pozitie: Ialomita, Slobozia, Protopopiatul Slobozia - sediu

Vedere stradala disponibila la o distanta de aproximativ: metri de obiectiv (folositi mouse-ul pentru deplasare)

Vedere satelit
Traseu GPS
Informatii Protopopiat
Pe aceeasi tema
Proiectul „Dăruind vei dobândi”
1 Ianuarie, 2011

   Proiectul „Dăruind vei dobândi” s-a derulat în perioada decembrie 2008 – iunie 2009 şi a avut trei obiective: valorizarea şi întărirea abilităţilor şi a deprinderilor câştigate de copii în cadrul orei de religie; promovarea unei morale sociale pe baza fundamentelor creştine în rândul auditoriului; realizarea unor legături de prietenie şi colaborare creştină între grupul de voluntari şi copiii din alte comunităţi.
   Grupul de voluntari: 25 elevi de la Grup Şcolar “Înălţarea Domnului” Slobozia, 6 cadre didactice.
   Beneficiari: 250 persoane

   Activităţi:
   – În aşteptarea lui Moş Nicolae – Cu ocazia sărbătorii Sf. Ier. Nicolae, pe data de 6 decembrie 2008, la Grădiniţa şi Şcoala Fundata formaţia de dansuri clasice şi ţigăneşti de la Grup Şcolar “Înălţarea Domnului” Slobozia a susţinut un program artistic pentru cei 60 de copii, care urmează cursurile la acte unutăţi şcolare. Organizatorii au oferit daruri pentru toţi copii implicaţi.
   – Vine, vine Moş Crăciun – Pe data de 19 decembrie 2008 a fost vizitată şi Grădiniţa Ciulniţa pentru a oferi celor 50 de copii de aici daruri de Crăciun, şi un spectacol care a cuprins colinde, sceneta Naşterea lui Hristos, recitări de poezii şi dans de societate, spectacol susţinut de micii artişti ai şcolilor implicate în proiect.
   – Măicuţă iubitoare – Sf. Fecioară – Un frumos spectacol a fost prezentat la Căminul de bătrâni Slobozia cu ocazia Zilei Internaţionale a Mamei. Elevii au reuşit să aducă lacrimi de bucurie pe obrajii brăzdaţi de povara bătrâneţii a celor 50 persoane vârstnice, oferindu-le doamnelor flori şi felicitări.
   – Ajută-ţi aproapele – elevii participanţi la proiect au organizat colecte de alimente, jucării, rechizite şi le-au oferit în ziua de 10 aprilie 2009 copiilor şi bătrânilor nevoiaşi din Slobozia; 
   – Acţiune la Balaciu – persoanele îngrijite la Căminul pentru persoane vârstnice ing. Vadim Rusu,din localitatea Balaciu, şi-au reamintit de anii tinereţii în care au dansat valsuri şi tangouri urmărind spectacolul oferit de elevii noştri în ziua de 5 mai 2009. Cu această ocazie Protoieria Slobozia a donat Căminului pentru persoane vârstnice ing. Vadim Rusu 180 litri de ulei alimentar.
   – Mai aproape de Hristos – În ziua de 12 mai 2009 s-a organizat o excursie gratuită la Mânăstirea Ciolanu, Vulcanii Noroioşi, Sărata Monteoru, pentru un grup de 28 elevi.
   – Copilărie – ani de bucurie – Cu ocazia Zilei de 1 Iunie 2009 echipa de proiect a fost prezentă în parohia Stejaru, preot Ştefan Marius, şi au oferit daruri copiilor de la şcoala şi grădiniţa din localităţile Stejaru şi Păltiniş şi împreună cu ei au susţinut un frumos spectacol.
   A consemnat Anastasia Pătraşcu, asistent social

© 2018 - Retea web Episcopia Sloboziei si Calarasilor
Un concept Lacasuri Ortodoxe®. Powered by NETCreator
NETCreator