Vizitati locatia amintita...

Pozitie: Ialomita, Slobozia, Protopopiatul Slobozia - sediu

Vedere stradala disponibila la o distanta de aproximativ: metri de obiectiv (folositi mouse-ul pentru deplasare)

Vedere satelit
Traseu GPS
Informatii Protopopiat
Pe aceeasi tema
Proiectul „Lăsaţi copii să vină la mine”
1 Ianuarie, 2011

   Proiectul „Lăsaţi copii să vină la mine” este un parteneriat educaţional, demarat în anul 2005 şi continuat până în prezent între Grădiniţa cu Program Prelungit nr. 2, Slobozia şi Asociaţia „Din inimă pentru aproapele”, din cadrul Protopopiatului Slobozia.
   Beneficiari: 70 preşcolari.
   o Am pornit la drum odată cu „Înălţarea lui Hristos la cer”, prin organizarea uneiexpoziţii cu temă religioasă, unde copiii şi-au demonstrat talentul plastic şi aptitudinile religioase. Ne-au însoţit reprezentanţi ai presei locale şi ai postului de televiziune local, Antena 1.
   o Sfinţirea Grădiniţei – moment de curăţenie şi bucurie sufletească pentru micuţii preşcolari şi personalul unităţii: educatoare, îngrijitoare, asistente, părinţi.
   o Viaţa Sf. Dumitru Izvorâtorul de Mir – prezentată pe înţelesul copiilor de către P.C. Pr. Sturzoiu Daniel de la Parohia Sudiţi, Protopopiatul Slobozia.
   o Fiecare copil ştie că are un Înger Păzitor. Sf. Arhangheli Mihail şi Gavriil ocupă un loc aparte în sufletele micuţilor (prin misiunea primită de la Dumnezeu). De aceea, au fost realizate cu uşurinţă lucrări (pictură şi colaje) cu cei doi Arhangheli, prezentate înExpoziţia „Îngerul meu păzitor”, organizată la Mânăstirea Sf. Voievozi pe data de 8 noiembrie 2006. Cele mai reuşite lucrări au fost premiate.
   o Acţiunea „Daruri de la Moş Nicolae” a avut ca obiectiv ajutorarea copiilor de la Grădiniţa nr.6 – Slobozia, cu îmbrăcăminte, jucării şi dulciuri.
   o Milostenie au arătat şi faţă de bătrânii imobilizaţi, la domiciliul cărora s-au deplasat, le-au cântat colinde şi le-au oferit daruri de Crăciun.
   o „Hristos a înviat!” – pentru Sărbătoarea Învierii Domnului nostru Iisus Hristos, preşcolarii s-au pregătit cum se cuvine: s-au împărtăşit, au vopsit şi pictat ouă, care au fost licitate la sediul Protopopiatului. Banii strânşi în urma licitaţiei au fost folosiţi în scop umanitar pentru cumpărarea de hăinuţe copiilor sărmani aflaţi sub protecţia Asociaţiei „Din inimă pentru aproapele”.
   o Excursia la Mânăstirea Dervent.
   o „Cuv. Parascheva” – povestiri, întâmplări din viaţa Sfintei – prezentată pe înţelesul preşcolarilor de către Pr. Pătraşcu Constantin de la Parohia Sf. Dumitru, Protopopiatul Slobozia. Copii au primit iconiţe.
   o „Sf. Andrei cap de iarnă” – obiceiuri de iarnă – copii merg la Muzeul Naţional al Agriculturii Slobozia pentru a participa la diferite obiceiuri de iarnă: punerea grâului la încolţit, punerea de crenguţe de măr în apă pentru a înflori, etc. De asemenea, cei mici se vor întâlni cu Pr. Stanciu Dragoş, Parohia Buna Vestire şi Pr. Pătraşcu Constantin, Parohia Sf. Dumitru, Slobozia, care îi vor binecuvânta şi cu care vor rosti împreună rugăciuni către Sf. AP. Andrei.
   o „Din inimă pentru inimă” – acţiune umanitară.
   o „Astăzi s-a născut Hristos” – colinde.
   A consemnat Mihalcea Petruţa, educator şi Anastasia Pătraşcu, asistent social.

© 2018 - Retea web Episcopia Sloboziei si Calarasilor
Un concept Lacasuri Ortodoxe®. Powered by NETCreator
NETCreator