Vizitati locatia amintita...

Pozitie: Ialomita, Slobozia, Centru Slobozia

Vedere stradala disponibila la o distanta de aproximativ: metri de obiectiv (folositi mouse-ul pentru deplasare)

Vedere satelit
Traseu GPS
Informatii Protopopiat
Pe aceeasi tema
Atelier de pictură pe linguri de lemn în stil tradițional românesc
23 Februarie, 2018

Marți, 20 februarie 2018, Protopopiatul Slobozia în parteneriat cu Școala Gimnazială „Sfântul Nicolae” din Bucu și Muzeul Național al Agriculturii din Slobozia a organizat atelierul de pictură pe linguri de lemn numit „Culoare, veselie și tradiție românească”, cu scopul de a dezvolta deprinderi și competențe artistice în rândul celor mici.

Pictura pe linguri de lemn este un obicei străvechi. Cromatica obiectelor realizate a fost dominată de albastru, care în cultura populară românească era valorificată pentru a simboliza apa, râurile și cerul.

Copiii sub coordonarea doamnelor muzeograf au pictat pe linguri de lemn diferite modele și forme în funcție de imaginația fiecăruia, încercând să dea viață bucăților de lemn. S-a folosit ca tehnică pictura și s-a utilizat ca materiale linguri de lemn, pensule, culori acrilice, modele cu motive tradiționale românești.

Lucrările realizate vor fi expuse la sediul unității școlare din Bucu prin grija doamnei profesor Matei Daniela.

Atelierul a fost apreciat ca fiind creativ, inedit și interesant, copiii practicând cu drag acest meșteșug. La final, fiecare a primit din partea Protopopiatului Slobozia un pachet cu produse de patiserie și răcoritoare.

A consemnat Pătrașcu Anastasia, asistent social Protopopiatul Slobozia.

© 2018 - Retea web Episcopia Sloboziei si Calarasilor
Un concept Lacasuri Ortodoxe®. Powered by NETCreator
NETCreator