Vizitati locatia amintita...

Pozitie: Ialomita, Fundata, Fundata

Vedere stradala disponibila la o distanta de aproximativ: metri de obiectiv (folositi mouse-ul pentru deplasare)

Vedere satelit
Traseu GPS
Info Reper
Pe aceeasi tema
Legătura dintre Parohia Fundata și „Icoana din sufletul copilului”
12 Iunie, 2017

Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte VINCENȚIU, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, în data de 8 iunie 2017, Parohia Fundata a fost gazda întâlnirii preoților din cadrul Cercului Pastoral numărul 3 din Protopopiatul Slobozia.

În ciuda vremii ploioase, numeroși credincioși s-au adunat în noua biserică parohială cu hramul „Sfântul Cuvios Dimitrie Basarabov” de la primele momente ale zilei. Aceștia au participat la Sfânta Liturghie săvârșită de soborul preacucernicilor părinți care au răspuns invitației părintelui paroh Laurențiu Cioranu.

După săvârșirea Sfintei Liturghii, toți cei prezenți și-au împletit rugăciunile în cadrul slubei Parastasului, spre veșnica pomenire a celor trecuți la Domnul. Au fost pomeniți, atât în rugăciuni, cât și în cuvântul de învățătură rostit de părintele paroh, toți cei care au contribuit la formarea comunității locale din Fundata în urma deportării în Bărăgan din anul 1951.

Manifestările religios-culturale au continuat prin susținerea lecției demonstrative de religie, intitulată sugestiv – Icoana din sufletul copilului,  oră desfășurată cu sprijinul clasei a V-a A de la Școala Gimnazială Perieți, elevi coordonați de doamna profesor Arzoiu Mihaela și a elevilor clasei a V-a B de la Liceul de Arte „Ionel Perlea” din Slobozia.

În încheiere, concluziile, sugestiile și impresiile au fost prezentate de către părintele Dragoș Stanciu, inspector de religie în cadrul Inspectoratului Școlar Județean Ialomița, părintele Protopop Ionuț Butu și domnul Andrei Petre, inspector cultural al Episcopiei Sloboziei și Călărașilor.

A consemnat profesor Adin Diaconescu, Liceul de Arte „Ionel Perlea” din Slobozia.

© 2018 - Retea web Episcopia Sloboziei si Calarasilor
Un concept Lacasuri Ortodoxe®. Powered by NETCreator
NETCreator