Vizitati locatia amintita...

Pozitie: Ialomita, Grivita, Grivi?a

Vedere stradala disponibila la o distanta de aproximativ: metri de obiectiv (folositi mouse-ul pentru deplasare)

Vedere satelit
Traseu GPS
Info Reper
Pe aceeasi tema
Preotul Ion Androne, de la parohia „Sfantul Ierarh Nicolae” Grivița, din cadrul Protopopiatului Slobozia a trecut la Domnul
12 Ianuarie, 2018

Cu adâncă întristare, aducem la cunoștință că preacucerenicul părinte Ion Androne, de la parohia „Sfântul Ierarh Nicolae”, din cadrul Protopopiatului Slobozia, localitatea Grivița, județul Ialomița, a trecut la Domnul.

Născut la data de 20 iulie 1946, licențiat al Institutului Teologic de grad universitar din București, a fost hirotonit preot pe seama parohiei „Sfântul Ierarh Nicolae” Grivița, unde a slujit ca preot paroh până în anul 2012.

Și-a continuat misiunea preoțească ca preot pensionar până la data de 10 ianuarie 2018, ultima zi a vieții preacucerniciei sale.

A făcut dovada unui vrednic și devotat slujitor al Domnului prin atitudinea sa plină de nădejde și implicare, având o slujire corectă frumoasă și neabătută de la rânduiala tipiconală.

Părintele Ion Androne s-a arătat a fi un om echilibrat, iubitor de pace și comuniune, un păstor înțelept și milostiv prin dragostea sa față de credința și tradiția Bisericii, prin bunătatea și dărnicia sa părintească exprimată adeseori atât față de frații preoți cât și față de enoriași, slujind până în ultima zi (ultima slujbă săvârțită fiind Sfânta Liturghie oficiată cu ocazia prăznuirii Craciunului 2018), alături de părintele Marian Cristea, parohul bisericii și de părintele Alin Ivancea, coslujitor.

A fost și un ostenitor devotat în aparatul administrativ al Centrului Eparhial, activând ca secretar de protopopiat, protopop interimar, Președinte al Consistoriului Preoțesc și ca judecător, în cadrul aceleiați structuri.

Slujba de prohodire va avea loc în data de 12 ianuarie 2018 și va fi oficiată de Preasfințitul Părinte Episcop VINCENȚIU, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, alături de un sobor de preoți și diaconi, începând cu orele 10:00.

Regrete eterne și Dumnezeu să îl odihnească în pace.

 

A consemnat părintele Ionuț Butu, Protopop al Protopopiatului Slobozia.

© 2018 - Retea web Episcopia Sloboziei si Calarasilor
Un concept Lacasuri Ortodoxe®. Powered by NETCreator
NETCreator