Vizitati locatia amintita...

Pozitie: Ialomita, Ograda, Ograda

Vedere stradala disponibila la o distanta de aproximativ: metri de obiectiv (folositi mouse-ul pentru deplasare)

Vedere satelit
Traseu GPS
Info Reper
Pe aceeasi tema
Un concert de suflet și pentru suflet!
23 Decembrie, 2015

Aparent acest titlu este banal și uneori te duce cu gândul la un eveniment cu care te-ai obișnuit, dar pentru mine a fost, cu adevărat, o trăire intensă a pregătirii pentru întâmpinarea Nașterii Domnului nostru, Iisus Hristos.

Concertul la care mă refer face parte dintr-un spectacol itinerant, inițiat de membrii Coralei „Sfântul Mina”  a Protopopiatului Slobozia împreună cu Centrul Cultural „Ionel Perlea”.

După ce i-au colindat pe locuitorii din Reviga și Căzănești, au ajuns astăzi, 17 decembrie 2015, în Parohia Ograda. Numele comunei ni-l aduce în atenție pe Ionel Perlea, muzicolog de renume național și internațional, născut în acest loc, binecuvântat cu biserica ai cărei ctitori au fost bunicii marelui artist.

Concertul a fost deschis de cele două coruri ale Școlii Gimnaziale Ograda, coordonate de doamna director Oprea Tudorița prin care, iată, se realizează unitatea de gânduri dintre școală și biserică.

Prezentarea Coralei, dirijată de părintele Cătălin Stanciu, a fost realizată de scriitoarea Loredana Florentina Dalian, care a evidențiat succesele repetate din 2006, de la înființare și până în prezent precum și munca vrednicilor preoți care

și-au dăruit talentul și truda spre bucuria noastră.

Trebuie să mărturisesc faptul că acest concert a fost cel mai emoționant prin impactul pe care l-a avut asupra publicului, reprezentat de oameni simpli, truditori ai pământului din Bărăgan.

Într-o liniște sacră am ascultat colindele și ne-au fermecat conținutul, interpretarea Coralei, dar în aceeași măsură soliștii: preot Nicușor Silviu Dascălu, preot Cristian Ștefan Munteanu și preot Ungureanu Marius.

Dați-mi voie să fiu surprinsă de colindul „Vin colindătorii!”, interpretat de părintele Dumitru Drăghici, care a adus astfel un omagiu locuitorilor comunei în care și-a început activitatea ca slujitor al Domnului.

Cu multă căldură și dragoste de Dumnezeu, s-a adresat celor prezenți părintele paroh Claudiu Grecu, gazda acestui concert, care a adresat cuvinte de mulțumire pentru strădania celor implicați.

Spectacolul – concert s-a încheiat cu frumoasele cuvinte de învățătură, rostite de părintele protopop Cristian Ștefan Munteanu care ne îndeamnă la rugăciune și spovedanie în preajma Marelui Praznic al Nașterii Domnului.

A consemnat profesor Ecaterina Stroe.

© 2018 - Retea web Episcopia Sloboziei si Calarasilor
Un concept Lacasuri Ortodoxe®. Powered by NETCreator
NETCreator