Vizitati locatia amintita...

Pozitie: Ialomita, Slobozia, Protopopiatul Slobozia - sediu

Vedere stradala disponibila la o distanta de aproximativ: metri de obiectiv (folositi mouse-ul pentru deplasare)

Vedere satelit
Traseu GPS
Informatii Protopopiat
Pe aceeasi tema
Virtuți și valori creștine
17 August, 2017

Joi, 17 august 2017, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, a avut loc la Protopopiatul Slobozia, în cadrul proiectului educațional „Clubul de vară”, activitatea cu tema „Virtuți și valori creștine”. La întâlnire au participat 13 elevi de la Școala Gimnazială „Sfântul Ierarh Nicolae” Bucu și de la Școala Gimnazială nr. 5 din Slobozia Nouă, coordonați de doamnele profesor Matei Daniela și Damian Fănica.

Activitatea a debutat cu vizionarea unor imagini în Power Point cu scopul dobândirii unor cunoștințe despre virtutea creștină și însușirile ei, precum și consolidarea comportamentului moral-religios.

S-au purtat discuții despre ceea ce înseamnă virtute și valoare creștină, despre necesitatea ajutorului harului Duhului Sfânt pentru a fi virtuoși, dar și despre scopul virtuții.

Elevii prezenți au identificat prin diferite aplicații și jocuri interactive virtuțile unor Sfinți, cunoscând aspecte semnificative din viața lor și au argumentat importanța virtuții în viața adevăratului creștin pentru că ea îl face pe acesta plăcut lui Dumnezeu, mulțumit în viața pământească și fericit în viața viitoare.

Activitatea s-a încheiat cu tâlcuirea și conștientizarea cuvintelor Sfântului Antonie cel Mare: „Trăind în virtute, suntem ai lui Dumnezeu”.

A consemnat profesor Matei Daniela, voluntar în cadrul Serviciului acreditat al Protopopiatului Slobozia.

© 2018 - Retea web Episcopia Sloboziei si Calarasilor
Un concept Lacasuri Ortodoxe®. Powered by NETCreator
NETCreator