Corala “Sf. Mare Mucenic Mina” a Protopopiatului Slobozia a lansat cd-ul “Credinţă şi tradiţie”

Miercuri 27 aprilie,la orele 18.00, în săptămâna luminată, sub patronajul Protopopiatului Slobozia într-o atmosferă de sărbătoare şi în lumina bincuvântată a Invierii Domnului Hristos, Corala Sfântul Mare Mucenic Mina a primit binecuvântarea Preasfinţitului Vincenţiu pentru lansarea primului album, intitulat “Credinţă şi Tradiţie”.

Evenimentul s-a desfăşurat în sala de festivităţi a Centrului Socio-Cultural “Episcopul Damaschin” din cadrul Centrului Eparhial în prezenţa Preasfinţitului Vincenţiu Episcopul Sloboziei şi Călăraşilor, autorităţilor locale şi judeţene, oameni de cultură din judeţ precum şi a unui număr mare de credincioşi.

Cd-ul Credinţă şi Tradiţie a apărut la iniţiativa şi cu sprijinul Preacucernicului Părinte Protoiereu Dumitru Drăghici şi cuprinde 10 piese muzicale corale, 6 dintre acestea fiind religioase iar 4 fiind piese folclorice tradiţionale româneşti.

Pentru mebrii coralei a fost un exerciţiu de voinţă şi dăruire având în vedere că o astfel de lucrare presupune multă jertfă şi sacrificiu pentru studiul muzical mai intens şi mai elaborat. De asemenea şi pentru dirijorul acestei formaţii, Părintele Cătălin Stanciu, inregistrarea şi editarea acestui material dicografic a constituit o provocare şi un imbold pentru a lucra cu mai multă râvnă pentru ridicarea acestui cor la un nivel competitiv.

Aceasta reprezintă prima iniţiativă de acest gen în judeţul Ialomiţa şi pune un bun început pentru dezvoltarea muzicii corale bisericeşti în Protopopiatul Slobozia.

Related Posts

Sari la conținut