Ziua Mondială a Educaţiei

Începând cu anul 1994, în întreaga lume, este celebrată Ziua Mondială a Educaţiei, pentru a aminti de importanţa rolului educaţiei.

Educaţia este un factor important al formării noastre, deoarece permite evoluţia armonioasă a personalităţii umane din punct de vedere spiritual, moral,social, cultural şi economic, fiecare individ educat adăugând un plus de valoare societăţii.

Implicit, data de 5 octombrie este dedicată cadrelor didactice, pentru a li se da reputaţia pe care o merită, pentru a sensibiliza întreaga lume, ţinându-se cont de rolul esenţial pe care îl au dascălii în formarea de noi şi noi generaţii.

În acest sens, Asociaţia „Din inimă pentru aproapele” în colaborare cu Şcoala cu clasele I – VIII Nr. 5 Slobozia a organizat un moment artistic (poezii, cântece, o scenetă) în semn de recunoştinţă, preţuire şi dragoste pentru doamnele şi domnii învăţători şi profesori, care dezvoltă capacităţile copiilor, îi ajută să-şi construiască un drum în viaţă, le îmbogăţesc cultura, le insuflă valorile fundamentale (dialogul, pacea, toleranţa, egalitatea, respectul), îi ghidează şi-i stimulează permanent, contribuind la dezvoltarea lor personală.

Cadrele didactice au primit flori şi felicitări create special de copiii, care poartă veşnic în suflet o imensă recunoştinţă pentru munca şi dragostea pe care o primesc de la dascălii lor.

Related Posts

Sari la conținut