Proiectul „Suflet de copil” Activitate: Excursie la Mânăstirea Ghighiu şi Grădina Zoologică Ploieşti

În data de 9 octombrie 2011, Asociaţia „Din inimă pentru aproapele”, Protopopiatul Slobozia, a organizat o excursie la Ploieşti pentru 50 persoane (elevi, cadre didactice, părinţi) din cele 3 şcoli partenere (Şcoala cu clasele I- VIII Nr. 5 Slobozia, Şcoala cu clasele I – VIII Bucu, Grup Şcolar „Înălţarea Domnului” Slobozia) în proiectul „Suflet de copil”, pentru a sărbătorii Ziua Mondială a Animalelor.

Excursia răspunde dorinţei exprimate de elevi de a călători şi de a petrece împreună timpul liber, desfăşurând activităţi recreative şi instructiv-educative.

Elevii au vizitat Mânăstirea Ghighiu. Aici au participat la Sf. Liturghie, s-au închinat la Sf. Moaşte, s-au rugat la Icoana Făcătoare de minuni a Maicii Domnului, au vizitat Muzeul Mânăstirii şi au luat apă de la Izvorul Tămăduitor. Ghidul Mânăstirii a vorbit copiilor despre iertare, rugăciune, modul corect de închinare, cinstea pe care trebuie să o acordăm Sf. Icoane şi Sf. Moaşte, despre bunăcuviinţă şi dragostea unuia faţă de altul.

A urmat agapa, la un local frumos şi elegant din Ploieşti, unde elevii au socializat, au legat prietenii, au devenit o echipă.

Al doilea obiectiv turistic a fost Grădina Zoologică de la Bucov, Ploieşti. Aici bucuria copiilor a fost maximă. S-au plimbat în Parcul Memorial „Constantin Stere”, s-au întâlnit cu animalele din Grădina Zoologică, au făcut fotografii, s-au simţit foarte bine unii cu alţii. Majoritatea copiilor au fost la Grădina Zoologică pentru prima dată.

În drum spre casă, copii şi-au împărtăşit unii altora impresiile, aşteptările pe care le au de la proiect.

Atât cadrele didactice, cât şi copii au propus organizarea şi altor excursii.

Related Posts

Sari la conținut