Conferinţa pastoral – misionară de toamnă, cu tema „Anul omagial al Sfântului Botez şi al Sfintei Cununii”

Marţi, 18 octombrie 2011, în Protopopiatul Slobozia, a avut loc conferinţa pastoral-misionară de toamnă, cu tema „Anul omagial al Sfântului Botez şi al Sfintei Cununii”.

Conferinţa a fost precedată de oficierea Sfintei Liturghii, la biserica “Naşterea Maicii Domnului” – Slobozia de un sobor de preoţi format din părintele George Silaghi de la parohia Popeşti, părintele Toni Păun de la parohia Sărăţeni, părintele Victor Oprea de la parohia Gimbăşani, părintele Nicolae Gangă de la parohia Orboieşti ajutaţi de părinţii diaconi Mădălin Ciprian Ciobanu de la Mănăstirea Sfinţii Voievozi din Slobozia şi Emilian Petre de la parohia Amara II, în prezenţa preoţilor din Protopopiat.

A urmat săvârşirea slujbei de Te-Deum, în prezenţa Preasfinţitului Părinte Vincenţiu, Episcopul Sloboziei şi Călăraşilor şi a părinţilor consilieri de la Centrul Eparhial.

Conferinţa prezidată de Chiriarhul locului s-a desfăşurat în sala Centrului Socio – Cultural “Episcopul Damaschin”, subiectul fiind anunţat de părintele protopop Dumitru Drăghici.

Tema conferinţei a fost dezvoltată de:

– Pr. Andrei Gabriel Ghiaur de la parohia Gheorghe Doja, cu lucrarea “Slujba Sfintei Taine a Botezului”- semnificaţie teologică şi existenţială,

– Pr. Marian Zăvoeanu de la parohia Balaciu, cu lucrarea “Taina Cununiei în teologia contemporană”,

– Pr. Constantin Ion Arzoiu de la parohia Perieţi, cu lucrarea “Taina Cununiei în contextual actual”.

Părintele Viorel Păun de la Parohia „Sf. Evanghelist Matei” din Slobozia a luat cuvântul aducând la cunoştinţa preoţilor prezenţi noile reglementări ale codului civil.

De asemenea au adus completări şi Pr. Moncea Gavriil de la parohia Gheorghe Lazăr şi Pr. Ilie Valentin de la parohia Amara I.

La finalul conferinţei Preasfinţia Sa a mulţumit tuturor preoţilor prezenţi, apreciind în mod special calitatea lucrărilor şi prezentarea acestora de către cei trei referenţi.

Conferinţa s-a încheiat cu o agapă frăţească la care au fost invitaţi toţi cei prezenţi.

Related Posts

Sari la conținut