Preotul Ion Negoiţă a trecut la Domnul, la 98 de ani

Cu durere în suflet anunţăm că marţi, 8 Noiembrie 2011, Preacucernicul Preot Ion Negoiţă, supranumit şi „patriarhul Bărăganului”, a trecut la Domnul în urma unui accident vascular cerebral.

Părintele Ion Negoiţă a văzut lumina zilei la data de 24 iunie 1913 şi a slujit la parohia Cosâmbeşti între anii 1939-1970.

După ce a ieşit la pensie, părintele a slujit prin rotaţie la toate bisericile din municipiul Slobozia, îndrumând pe calea „cea îngustă” mai multe generaţii de credincioşi.

Personalitatea părintelui, cu cea mai longevivă existenţă din Protopopiatul Slobozia, rămâne în minţile şi inimile celor ce l-au cunoscut ca un bun păstor care-şi pune viaţa pentru oile sale, ca un orator desăvârşit, ca un poet veşnic însetat de Adevăr, ca un îndrumător pentru tinerii teologi, ca un model pentru orice preot, ca un om cu o aleasă educaţie teologică şi laică, ca o „icoană vie” a împlinirii vocaţiei preoţeşti.

Cunoscuţii, fraţii preoţi, fiii duhovniceşti pot să-i aducă un ultim omagiu la Biserica „Sfântul Ilie” din cartierul slobozean Cărămidari, unde se află depus trupul său neînsufleţit, până sâmbătă când îl vom conduce cu toţii spre locul de veşnică odihnă.

Dumnezeu să-l odihnească cu drepţii. Veşnica lui pomenire!

A consemnat P.C. Pr. Andrei-Gabriel Ghiaur – parohia Gheorghe-Doja

[Array]

Related Posts

Sari la conținut