Corala “Sf. Mare Mucenic Mina” la Festivalul Internaţional de Muzică Corală “I. D. Chirescu” de la Cernavodă

Duminică, 4 Decembrie, Corala „Sfântul Mare Mucenic Mina” a Protopopiatului Slobozia a participat, cu binecuvântare Preasfinţitului Părinte Vincenţiu, Episcopul Sloboziei şi Călăraşilor, la cea de a XXX – a ediţie a Festivalului internaţional de muzică corală „Ioan D. Chirescu” secţiunea religioasă, organizat în incinta bisericii „Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena”, din oraşul Cernavodă.

Amintim că juriul festivalului a fost compus din personalităţi de seamă ale muzicii corale româneşti în frunte cu Înaltpreasfinţitul Teodosie Arhiepiscopul Tomisului, membri ai Uniunii Compozitorilor şi Muzicologilor din România, dirijori şi redactori muzicali ai secţiunilor de muzică corală.

Spectatorii prezenţi, la această ediţie jubiliară a prestigiosului festival, au fost impresionaţi de evoluţia coralei noastre, aplaudând la scenă deschisă reprezentarea celor cinci piese din repertoriul propriu.

În cuvântul de final Înaltpreasfinţitul Teodosie a transmis mulţumiri şi felicitări Preasfinţitului Vincenţiu, Episcopul Sloboziei şi Călăraşilor pentru binecuvântarea şi susţinerea Coralei „Sf. Mare Mucenic Mina” a Protopopiatului Slobozia precum şi tuturor membrilor acestei formaţii dirijată, cu multă dragoste pentru muzica corală, de către părintele Cătălin Stanciu.

A consemnat Pr. Andrei-Gabriel Ghiaur- parohia Gheorghe-Doja.

Related Posts

Sari la conținut