Întâlnire catehetică pentru tinerii rromi din parohia Bărbuleşti

În ajunul praznicului sfântului Nicolae, Luni 5 Decembrie 2011, cu sprijinul preacucernicului părinte Protopop Stancu Bogdan de la protopopiatul Urziceni, în parohia Bărbuleşti a avut loc o întâlnire catehetică dedicată tinerilor rromi din această parohie ce îl are ca ocrotitor pe Sfântul Nicolae.

Această frumoasă întâlnire a început cu rugăciune, adică preacucernicul parinte Protopop Stancu Bogdan, preotul Gangă Nicolae de la parohia Orboieşti şi preotul Achim Vergil Marian de la parohia Eliza Stoieneşti împreună cu toţi copiii prezenţi au rostit rugăciunea Tatăl nostru.

După acest moment înălţător de rugăciune, părintele Achim Vergil a ţinut un frumos cuvânt de învăţătură despre viaţa şi minunile sfântului îndemnând pe cei prezenţi sa îl aibă ca model de trăire în Hristos, deasemenea a amintit că o parte din sfintele lui moaşte (mâna dreaptă) se ală la Biserica sfântul Gheorghe din Bucureşti.

În continuare părintele Achim ajutat de un video-proiector (pus la dispoziţia parohiei de către conducerea scolii din Bărbuleşti) a prezentat un scurt program duhovnicesc.

La finalul acestei întâlniri preotul Gangă Nicolae a îndemnat pe tinerii prezenţi să fie alături de părintele paroh ca bun îndrumător pe calea mântuiri şi să participe activi la Sfânta Liturghie, să se spovedească şi să se împărtăşească cât mai des, pentru că Mântuitorul Hristos s-a jertfit pentru întreg neamul omenesc, indiferent de vârstă sau etnie, iar în sfânta Biserică toţi suntem fii ai lui Dumnezeu cel în Treime lăudat.

Copii au primit iconiţe din partea Preasfinţitului Părinte Episcop VINCENŢIU, ce le-au fost înmânate de către preotul paroh alături de un pacheţel „de la Moş Nicolae” cărţi de rugăciuni şi CD-uri imprimate cu Sfânta Liturghie în limba rromani.

Această acţiune face parte din proiectul de parteneriat dintre parohiile Orboieşti şi Eliza Stoieneşti coordonat de preoţii Gangă Nicolae şi Achim Vergil Marian ce se desfăşoară cu binecuvăntarea Preasfinţitului Părinte VINCENŢIU, Episcopul Sloboziei şi Călăraşilor.

La această acţiune a participat şi domnul Sandu Ion, inspector pe problemele rromilor, din cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Ialomiţa.

A consemnat părintele Gangă Nicolae

Related Posts

Sari la conținut