Muzică şi garoafe roşii

Gesturile frumoase şi delicate, azi, sunt rare. şi totuşi, se-ntâmplă.

Se-ntâmplă atunci când în spatele lor stau oameni frumoşi şi delicaţi. Altfel. Îţi vine să zici anormali, într-o lume în care normalitatea se confundă cu vulgarul.

Gesturile frumoase şi delicate merg direct la suflet. Acolo unde omul găzduieşte dragostea. În data de 8 Martie 2012, ea a purtat haine de muzică şi garoafe roşii.

Protopopiatul Sloboziei, prin iniţiativa P.C. Pr. Protopop Dumitru Drăghici, a oferit sărbătoritelor zilei un concert de înaltă ţinută în interpretarea Coralei „Sfântul Mare Mucenic Mina” dirijată de Pr. Cătălin Stanciu. Melodii aflate în repertoriu mai demult, dar şi câteva piese noi. Cea mai emoţionantă: „Metanie”, într-o interpretare de excepţie.

Au fost, de asemenea, prezenţi elevi de la Şcoala „Sfântul Nicolae” din Slobozia Nouă, care au avut în program poezii şi cântece dedicate mamei.

La final, în holul Centrului Socio-Cultural „Episcopul Damaschin”, membrii Coralei au oferit doamnelor şi domnişoarelor câte o garoafă roşie.

De mult n-am mai dat importanţă zilei de 8 Martie ca uneia speciale. Şi totuşi, anul acesta, ea a purtat strai de muzică şi garoafe roşii.

Ştie cineva cum se poate mulţumi pentru asta?

Florentina Loredana DALIAN

Slobozia, 08 martie 2012

„ Tot ceea ce ne înconjoară se află sub semnul Creaţiei, al minunilor înfăptuite de Dumnezeu în orice clipă a existenţei efemere pe pământ, dar veşnice în Absolut.

Şi noi, oamenii, suntem capabili de a minuna sufletul semenilor noştri, aşa cum s-a petrecut ieri, 8 Martie, o zi frumoasă de primăvară, fără soare, dar marcată de bucuria sufletelor împlinite de un eveniment deosebit, omagierea celor care vibrează la echilibrul şi liniştea vieţii – femeile.

Sala episcopală a devenit, pentru două ore, neîncăpătoare, deoarece se afla aici un public entuziasmat de cântecele interpretate de Corala „Sf. M. Mc. Mina” a Protopopiatului Slobozia.

Am vibrat emoţional la versurile dedicate mamei de elevii de la Şcoala nr. 5 „Sf. Nicolae” Slobozia ce au dat glas respectului şi preţuirii mamelor de pretutindeni.

Calitatea şi profunzimea spectacolului au fascinat inimile spectatorilor ce au trăit bucuria unei mari sărbători.

Ne exprimăm dorinţa ca astfel de momente să se „întâmple” în sens ritmic şi să devină o tradiţie în cadrul manifestărilor culturale din cadrul Episcopiei Sloboziei şi Călăraşilor.”

Prof. Ecaterina Stroe – Liceul de Arte Slobozia

Slobozia 08 Martie 2012

[Array]

Related Posts

Sari la conținut