În săptămâna premergătoare Naşterii Domnului nostru Iisus Hristos, am început un basm ai cărui protagonişti sunt copii de vârste diferite, începând chiar de la câteva luni, răsfăţaţi în braţele ocrotitoare ale mamei şi până la cei de 17-18 ani.

Ei bine! Iată că o nouă întâmplare fericită s-a petrecut zilele acestea în apropierea Sfintelor Paşti, cea mai importantă sărbătoare din viaţa creştinilor prin miracolul şi minunea cea mare a Învierii lui Iisus Hristos ce se regăseşte şi în renaşterea naturii, prilej de înseninare spirituală şi purificare sufletească.

O nouă întâlnire între elevii Liceului de Artă „Ionel Perlea”, din clasele a V-a A, a V-a B, a VII-a B, a VII –a C, a IX –a D, a XI –a E şi prietenii lor din parohiile Ciulniţa, Ioan Ghica, Ivăneşti, Fundata, Gura Văii, Orboieşti, Ograda, Protopopiatul Slobozia, prilej de revedere şi socializare, acţiune cuprinsă în proiectul „Prietenie şi solidaritate” al Protopopiatului Slobozia în parteneriat cu unitatea şcolară precizată.

Ce s-a întâmplat de fapt? Eroii noştri, aproximativ 300 de copii, s-au cunoscut mai bine, au cântat, au recitat, au oferit şi primit daruri şi s-au bucurat slăvind sărbătoarea creştinească a Învierii Domnului.

Dialogul dintre copii se regăseşte în gândurile unora: Adina Dorobanţu, clasa a VII –a B, mărturiseşte: „M-am aşezat cu zâmbetul pe buze lângă o fetiţă de 9 ani, Flori, cu părul şaten, mică de statură, însă cu o privire care m-a fascinat, alături de care se aflau şi Adelina, Luci, Alin, Magdalena, Mihăiţă.

Împărţind jucăriile şi privind în ochii lor îţi dai seama cât de mult înseamnă pentru ei aceste gesturi, care pentru noi nu au aproape nici o semnificaţie. Rareori ne gândim la ceea ce avem, dar mereu la ceea ce ne lipseşte, cuvinte care ne caracterizează pe toţi.

Însă la aceşti copii putem spune că este exact invers: rareori se gândesc la ceea ce le lipseşte, dar mereu la ceea ce au.

Bogăţia sufletului este cea mai importantă pentru ei.

Felul în care se ataşează de tine, fără să te cunoască prea bine, reţinând doar numele tău.

Te iau în braţe, te strâng la piept, se uită în ochii tăi şi te gândeşti că ai vrea să faci mult mai mult pentru ei nu doar să împarţi haine, jucării sau alimente. Sunt nişte copii speciali, copii pe care nu ii vezi în fiecare zi pe stradă.

Copii care plâng din cauza situaţiei materiale pe care o au sau pentru multe alte lucruri şi se încurajează singuri, repetându-şi îndemnuri în minte, ştergându-şi lacrimile şi mergând mai departe mai mult singuri decât cu ajutorul celor din jurul lor”.

Ana Lucia Brudariu, din aceeaşi clasă, îşi exprimă cu mare sensibilitate următoarea opinie: „Am cunoscut doi copii la biserica din Ciulniţa, Adrian, de 10 ani şi verişorul lui, Alexandru, pasionaţi de pictură şi de muzică, care ar dori să aibă şansa de a învăţa la Liceul de Artă”.

Până atunci, însă, vor avea loc şi alte întâmplări fericite în viaţa personajelor noastre, dar toate acestea într-un alt episod.

Dorim tuturor semenilor noştri să se bucure de Sărbătoarea Învierii Domnului Iisus Hristos şi să petreacă în armonie Sfintele Sărbători de Paşti.

Au consemnat profesor Ecaterina Stroe şi elevele Adina Dorobanţu şi Ana Lucia Brudariu, clasa a VII-a B, Liceul de Artă Slobozia

Related Posts

Sari la conținut