Şedinţa administrativă lunară cu preoţii din Protopopiatul Slobozia

Marţi 10 iulie 2012 a avut loc şedinţa administrativă lunară a preoţilor din Protopopiatul Slobozia.

La această întâlnire a participat ca reprezentant din partea Episcopiei Pc. Pr. Manuel Rusu – consilier cultural.

După rostirea rugăciunii de început, PC Pr. Protopop Dumitru Drăghici a dat cuvântul Pr. Popa Ion de la parohia Dimieni care a prezentat referatul cu tema: „Rolul familiei în educaţia religioasă a copiilor”.

A urmat comunicarea de către PC Pr. Protopop a temeiurilor primite de la Centrul Eparhial în luna precedentă, privind aspecte legate de sectoarele: administrativ, cultural, economic şi social-filantropic.

PC Pr. Protopop a adresat mulţumiri preacucernicilor preoţi din Protopopiatul Slobozia pentru implicarea în realizarea proiectului Patriarhiei Române, intitulat Istoria Parohiilor Ortodoxe, care s-a finalizat la nivel de Protopopiat şi a fost înaintat la Centrul Eparhial.

Pc. Pr. consilier Manuel Rusu a prezentat propunerea Sectorului Cultural, aprobată în cadrul Permanenţei C.E, în ceea ce priveşte tipărirea, alături de Editura Elibris, a unei cărţi pentru copiii, intitulată Lumină pentru suflet de copil.

S-a adus la cunoştinţă programarea cursului Propovăduire la timpul prezent, ce se va desfăşura în data de 30 iulie 2012 la Seminarul Teologic din Slobozia.

La final PC Pr. Protopop a prezentat noul preot paroh de la Parohia Tovărăşia în persoana Pr. Toader Georgian.

Related Posts

Sari la conținut