Corala bărbătească „Armonia” dublu medaliată cu aur la World Choir Games – Olimpiada Mondială Corală – Cincinnati U.S.A

În perioada 04 – 15 iulie Corala Bărbătească Ortodoxă „Armonia” dirijată de Asis. Univ. Drd. Arhid. Iulian Dumitru a reprezentat România la două secţiuni ale Concursului Mondial World Choir Games defăşurat în oraşul american Cincinnati, statul Ohio.

Competiţia, aflată la cea de a 7 a ediţie, a reunit peste 350 de ansambluri corale din aproximativ 100 de ţări, iar Corala „Armonia” a participat la secţiunile: „Muzică Folclorică” şi „Muzica Religiilor”.

Prima reprezentare a fost în data de 6 iulie la secţiunea folclorică unde cei 27 de corişti, îmbrăcaţi în costum popular tradiţional românesc au interpretat patru piese populare româneşti.

Jruiul concursului a apreciat prestaţia Coralei Armonia ca fiind demnă de Medalia de Aur.

La secţiunea religioasă Corala s-a prezentat cu patru piese din repertoriul religios naţional şi internaţional dintre care s-au remarcat lucrările compozitorului Pr. Ion Popescu Runcu „Priveşte din Cer” şi „Astăzi s-a spânzurat pe lemn…” piese cu 3 solişti ce au fost interpretate magistral de membrii Coralei sub bagheta ilustrului dirijor Iulian Dumitru.

Bucuria a fost nespusă atunci când, la festivitatea de premiere, Corala Armonia din România a fost pentru a doua oară medaliată cu Aur în cadrul celui mai mare eveniment muzical coral defăşurat la nivel Mondial.

Este, probabil, cea mai importantă reuşită a unei Corale Româneşti peste hotarele ţării şi de asemenea cea mai bună dovadă că activitatea culturală şi muzicală corală din România este la un nivel înalt, iar faptul că unul din membrii Coralei „Armonia”, în persoana părintelui Cătălin Stanciu (dirijorul Coralei „Sf. Mare Mucenic Mina a Protopopiatului Slobozia) a reprezentat Protopopiatul Slobozia şi Episcopia Sloboziei şi Călăraşilor la acest Concurs Mondial, ne-a a dus o şi mai mare bucurie.

Related Posts

Sari la conținut