În ziua de 1 octombrie a.c., cu prilejul SărbătoriiAcoperământul Maicii Domnului, ocrotitoarea şi ajutătoarea celor bolnavi, a celor care sunt în suferinţe sufleteşti şi trupeşti, elevii clasei a IV-a de la Liceul TehnologicÎnălţarea Domnului– secţia şcoala gimnazială nr. 5 Slobozia şi enoriaşii Parohiei Sf. Nicolae, Slobozia Nouă I şi II, sub îndrumarea doamnei învăţătoare Fănica Damian şi a PC preot Alexandru Tănase, au iniţiat şi organizat o colectă impresionantă de rechizite, îmbrăcăminte, încălţăminte, jucării, pături, alimente şi lemne pentru o fetiţă în vârstă de 9 ani din Parohia Ciochina, Protopopiatul Slobozia, a cărei mamă este diagnosticată cu tumoare canceroasă şi al cărei tată nu lucrează, singura sursă de venit fiind pensia mamei în valoare de 250 lei.

Asistentul social al Biroului de Asistenţă Socială din cadrul Protopopiatului Slobozia împreună cu PC preot Costin Popescu, Parohia Ciochina, au oferit darurile strânse de copii familiei fetiţei, care a considerat acest gest o minune a Maicii Domnului.

Impresionant rămâne gândul bun al unuia dintre elevi: Nu putem face lucruri mari, dar putem face lucruri mici cu multă dragoste.

Această acţiune, alături de multe altele asemenea organizate de Protopopiatul Slobozia, are menirea de a împlini rolul social şi misionar al Bisericii, implicând pe cât mai mulţi credincioşi, mai ales copii, în această binecuvântată lucrare de slujire a semenilor şi a lui Dumnezeu.

Reprezentanţii Protopopiatului încurajează şi alţi copii sau persoane să urmeze exemplul micilor creştini de la Liceul Tehnologic Slobozia.

A consemnat Anastasia Pătraşcu, asistent social.

Related Posts

Sari la conținut