Seminarii de informare pentru preacucernicii preoţi şi coordonatorii sociali din cadrul Protopopiatului Slobozia

Biserica Ortodoxă Română vine mereu în întâmpinarea nevoilor societăţii în care trăim şi dincolo de mesajul sacramental are o implicare şi o prezenţă vie în viaţa comunităţilor prin activităţile de asistenţă socială pe care le desfăşoară.

Ea nu doar propovăduieşte grija faţă de aproapele ci se implică în mod concret şi material în destinul celor nevoiaşi.

Astfel, desfăşoară o bogată activitate de filantropie şi asistenţă socială pe toate categoriile de vârstă.

Astfel, în perioada 24 septembrie – 11 octombrie 2012, cu binecuvântarea Preasfinţitului Părinte Vincenţiu, Episcopul Sloboziei şi Călăraşilor, Sectorul Social Misionar în colaborare cu Biroul de Asistenţă Socială al Protopopiatului Slobozia a organizat trei seminarii de informare pentru preoţi cu tema: Asistenţa socială în B.O.R. în contextul unui nou cadru legislativ în domeniul social şi un atelier de lucru pentru coordonatorii sociali cu tema: Parteneriatul social în contextul noii legislaţii din domeniul social.

Cei 98 de participanţi (79 preoţi şi 19 coordonatori sociali) au apreciat cele şapte sesiuni de informare ca fiind relevante pentru activitatea social-filantropică pe care o desfăşoară în parohie.

Aşteptările participanţilor cu privire la organizarea şi desfăşurarea seminariilor au fost îndeplinite, ceea ce demonstrează că obiectivele propuse au fost atinse, urmând ca activitatea socială în parohii să fie dinamizată.

A consemnat Anastasia Pătraşcu, asistent social

Related Posts

Sari la conținut