Meditaţii gratuite pentru elevii de gimnaziu în Protopopiatul Slobozia

Cu binecuvântarea Preasfinţitului Părinte Vincenţiu, Episcopul Sloboziei şi Călăraşilor, Protopopiatul Slobozia în parteneriat cu Liceul de Artă Ionel Perlea Slobozia şi Seminarul Teologic Ortodox Sf. Ioan Gură de Aur Slobozia continuă şi în anul şcolar 2012 – 2013 proiectul educaţional „Meditaţii gratuite”, început în anul 2004.

Această pregătire suplimentară vine în sprijinul unui număr de 30 elevi, care provin din familii aflate în dificultate, care nu au posibilitatea de a suporta financiar pregătirea suplimentară a copiilor. Elevii urmează să susţină în vara anului 2013 examenul de evaluare naţională.

Cursurile sunt ţinute de profesori de specialitate, voluntari ai Asociaţiei „Din inimă pentru aproapele”, din cadrul Protopopiatului Slobozia.

Timp de opt ani, meditaţiile se desfăşoară săptămânal, la sediul Protopopiatului Slobozia, situat în strada Viilor, nr. 40, iar pentru acest an şcolar programul este următorul:

– Luni, matematică, în intervalul orar 15:00 – 16:00, cu doamna profesor Stănuţa Mircea;

– Joi, limba şi literatura română, în intervalul orar 14:00 – 15:00, cu doamna profesor Ecaterina Stroe;

– Vineri, informatică, în intervalul orar 17:00 – 18:00, cu doamna profesor Liliana Şcheaua.

În urma chestionarelor aplicate atât cadrelor didactice, cât şi elevilor, se observă dorinţa copiilor de a se pregăti şi de a evolua pentru o notă cât mai mare la examenul care îi aşteaptă: „Proiectul ne oferă şansa să învăţăm mai mult pentru a trece examenul cu bine”, spune Dragoş, elev în clasa a VIII-a.

Reprezentanţii Protopopiatului Slobozia şi Asociaţiei „Din inimă pentru aproapele” mulţumesc cadrelor didactice, care se implică în organizarea şi desfăşurarea acestui proiect educaţional, care de opt ani, prin elevii pe care i-a pregătit, dovedeşte eficienţă maximă, prin rezultatele deosebite obţinute de elevi la examenul de trecere în ciclul liceal.

A consemnat Anastasia Pătraşcu, asistent social.

Related Posts

Sari la conținut