Corul Naţional de Cameră Madrigal la Slobozia

Corul Madrigal a concertat Sâmbătă 15 Decembrie la Slobozia, în cadrul unui turneu naţional de Crăciun început la Ateneul Român şi care include oraşele Constanţa, Braşov, Timişoara, Iaşi.

Corala Sf. M. Mc. Mina a Protopopiatului Slobozia, a avut onoarea să deschidă spectacolul oferit de Madrigalslobozenilor, prin amabilitatea Prof. Dr. Cristian Obrejan, Directorul Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Ialomiţa.

Auditoriul ialomiţean a apreciat prestaţia Coralei dirijată de Pc. Pr. Cătălin Stanciu, care a interpretat colindele:Bună Dimineaţa la Moş Ajun – de Ion Costescu, În locaşul lui Crăciun – de Valentin Teodorian, Sus Boieri – de Gh. Cucu, O, ce veste minunată – de D.G. Chiriac,Moş Crăciun – de Gh. Danga, Noapte de Crăciun – de Pr. Ion Popescu-Runcu, Deck the halls şi Sorcova – de Nelu Ionescu.

Corul Naţional de Cameră Madrigal condus de Dirijorul Voicu Popescu a impresionat publicul prezent la eveniment atât prin ţinută cât mai ales prin prezentarea colindelor româneşti în succesiunea originala în care au fost înregistrate pentru prima oara pe disc de vinil, în urmă cu 45 de ani. Dintre minunatele piese amintim:

Închinarea Magilor – de V.I. Popovici

Vine Crăciunul pe sară – de Nicolae Ursu

Legănelul lui Iisus – de Valentin Teodorian

Sus la poarta Raiului şi Colindiţa – de Emil Monţia

Colind argentinian – de Ariel Ramirez

Natalis Domini – de Şerban Nichifor

Înfiinţat în 1963 de regretatul Dirijor Prof. Univ. Dr. Marin Constantin, Corul Madrigal este unul dintre cele mai apreciate ansambluri corale profesioniste din România şi este parte integrantă a patrimoniului cultural-universal UNESCO din anul 1992.

Related Posts

Sari la conținut