Moş Crăciun, roagă-L pe Dumnezeu să ne trimită iubire!

Vă amintiţi, cu siguranţă de povestea noastră care prezintă fapte şi întâmplări frumoase din viaţa copiilor de la Liceul de Arte „Ionel Perlea” din Slobozia.

Aceleaşi personaje, aceleaşi locuri, dar alte gânduri, mai curate şi mai luminate ne-au îndemnat să nu uităm niciodată de grija aproapelui, de visele copiilor, de faptul că prietenii vor să fie iubiţi şi-n rugăciunile lor doresc să le zâmbească inima.

În perioada 10 -19 decembrie 2012, când toţi creştinii se pregătesc să întâmpine Naşterea Domnului nostru Iisus Hristos, a nins cu fulgi mari, dar şi cu fapte de viaţă creând un tablou feeric, rupt dintr-o poveste.

Acest decor a strălucit prin vizitele pe care elevii din clasele a VI –a A, a VI -a B, a V –a D, a VII –a A, a VIII –a B, a VIII –a C, a X –a D, a XII –a E le-au realizat la prietenii din parohiile: Ciulniţa, Ioan Ghica, Ivăneşti, Fundata, Stejaru, Ograda, Gura Văii şi Constantin Brâncoveanu.

Impresionante gesturi de dragoste copilărească pe care le-au descris astfel: „Acţiunea noastră a fost la biserica din satul Fundata. Cum am intrat, închinându-mă, am văzut câteva priviri gingaşe de copii, cu paritatea privirilor vrăjite”, relatează Andreea, clasa a V –a D. „La Ciulniţa era o adevărată sărbătoare; erau peste o sută de copii. Le-am recunoscut pe Valentina şi Maria, care au fost comunicative şi aveau o luminozitate unică pe faţă, erau fericite”, povesteşte Ştefania, clasa a VIII–a B. „Am fost aşteptaţi la Constantin Brâncoveanu cu un brăduţ pentru a-l împodobi împreună. Vreau să ne întâlnim şi în anul viitor”, spune Ana, clasa a VII –a A.

„I-am recunoscut cu greu pe unii dintre ei, deoarece au crescut, dar bucuria era nemăsurată”, îşi aminteşte Florian, clasa a VI –a A.

„Ne-am cunoscut acum doi ani şi ne-am împrietenit cu Petruţ cel năzdrăvan, Iuli cel cuminte şi sfios, cu Bogdan şi Sebastian, gemenii care-şi completau frazele. Eram fericiţi împreună”, povesteşte Teodora, clasa a VIII-a C.

Frumoase gesturi de prietenie şi solidaritate, n-ai vrea să faci parte şi tu, cititorule, din această frumoasă poveste?…

A consemnat profesor Ecaterina Stroe, voluntar al Asociaţiei „Din inimă pentru aproapele”, din cadrul Protopopiatului Slobozia

Related Posts

Sari la conținut