Sesiune de formare în proiectul „Calea Mântuirii”

Marţi 12 februarie 2013, cu binecuvântarea Preasfiţitului Vincenţiu Episcopul Sloboziei şi Călăraşilor, la sediul Protopopiatului Slobozia, a avut loc sesiunea de formare pentru preoţii care vor transpune în parohii proiectul de catehizare „Calea Mântuirii” destinat adulţilor cu vârste cuprinse între 18 şi 80 ani.

Prezentarea a fost făcută pentru 27 de preoţi din Protopopiatele Slobozia, Călăraşi, Urziceni şi Lehliu de preoţii Alecu Vasile şi Zărnoianu Dumitru, responsabili pentru cateheză în protopopiatele Feteşti, respectiv Olteniţa, susţinuţi de părintele Pătraşcu Constantin, ispector pentru catehizare în cadrul Episcopul Sloboziei şi Călăraşilor.

Proiectul „Calea Mântuirii”, implementat de Patriarhia Română, a fost conceput de Institutul de Studii Creştin – Ortodoxe Cambridge, Anglia.

Acest program propune o catehizare pentru adulţi după un model familiar în care preotul să coordoneze transmiterea învăţăturii, introducerea în învăţătura de credinţă ortodoxă şi formarea credincioşilor pentru a participa conştient şi informat la viaţa Bisericii.

Activităţile din cadrul proiectului sunt programate în 12 întâlniri cu credincioşii la care se vor prezenta şi dezbate temele propuse prin rularea video a mesajului de învăţătură, iar atmosfera familiară va fi obţinută printr-o agapă oferită participanţilor.

Având în vedere că acest proiect „Calea Mântuirii” vine în completarea proiectelor „Hristos împărtăşit copiilor” şi „Alege şcoala!” Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a hotărât ca proiectul să se desfăşoare în toate eparhiile din ţară, fiind nevoie de o apropiere a adulţilor şi a tinerilor de orice vârstă de viaţa Bisericii pentru întărirea unităţii de credinţă.

Preoţii care doresc să fie păstorii unor credincioşi, bine întăriţi şi ancoraţi în învăţătura de credinţă ortodoxă şi implicaţi real în viaţa parohiei şi a Bisericii lor au la îndemână acest proiect care îi va sprijini în activitatea catehetică.

A consemnat Pr. Oancea Alexandru reponsabil catehizare, Protopopiatul Slobozia.

Related Posts

Sari la conținut