Şedinţa administrativă lunară cu preoţii din Protopopiatul Slobozia

Marţi, 9 aprilie 2013, a avut loc şedinţa administrativă lunară a preoţilor din Protopopiatul Slobozia.

Din partea Centrului Eparhial a participat ca delegat PC Pr. Rusu Manuel consilier cultural, iar din partea I.S.U. Ialomiţa domnul colonel Nicolae Fiţa.

După rostirea rugăciunii de început, PC Pr. Ion Marian de la parohia Smirna, a susţinut referatul cu tema „Evlavia Sfinţilor Împăraţi Constantin şi Elena manifestată prin ctitorirea şi sprijinirea bisericilor”.

În cadrul colaborării Protopopiatului cu I.S. U. Ialomiţa domnul colonel Nicolae Fiţa a evidenţiat aspecte referitoare la normele de prevenire şi stingere a incendiilor care trebuie respectate şi implementate de preoţi la parohii, având în vedere faptul că în perioada Pascală participarea credincioşilor la Sfintele Slujbe va fi numeroasă.

A urmat comunicarea făcută de către PC Pr. Protopop a temeiurilor primite de la Centrul Eparhial în luna precedentă, privind sectoarele: administrativ, cultural, economic şi social-filantropic.

Preotul Alexandru Oancea, responsabil pentru catehizare la nivel de protopopiat, a invitat preoţii să participe cu copiii din grupele de cateheză de la parohii la spectacolul concurs „ Bucuria de a fi creştin” derulat de Patriarhia Română la nivel naţional.

Doamna Anastasia Pătraşcu, asistent social al protopopiatului, a făcut precizări legate de activitatea social filantropică desfăşurată în parohii arătând modurile în care această activitate trebuie consemnată şi transmisă forurilor superioare.

Related Posts

Sari la conținut