Expoziţia naţională „Înălţarea lui Hristos”

În fiecare an, la 40 de zile de la Sfintele Paşti, Biserica Ortodoxă Română sărbătoreşte praznicul Înălţării Domnului.

Joi, 13 iunie 2013, cu binecuvântarea Preasfinţitului Părinte VINCENŢIU, Episcopul Sloboziei şi Călăraşilor, Protopopiatul Slobozia în parteneriat cu Grădiniţa cu Program Prelungit nr. 2 Slobozia şi Primăria Slobozia a organizat cea de a VII-a ediţie a Expoziţiei naţionale„Înălţarea lui Hristos”.

Vernisajul a avut loc în holul Centrului Eparhial, în prezenţa Preasfinţiei Sale, a autorităţilor judeţene şi locale, a preoţilor, cadrelor didactice, părinţilor şi bineînţeles, copiilor.

Tema expoziţiei, unde au participat peste o sută de copii din mai multe judeţe ale ţării, a fost „Sărbătoarea Înălţării Domnului” şi a avut două secţiuni: Pictură şi Colaj, pe trei categorii de vârstă: 3-4 ani, 4-5 ani şi 5-6 ani.

Evenimentul s-a deschis cu un cuvânt de bun venit şi mulţumire al părintelui Protopop Dumitru Drăghici, adresat Preasfinţiei Sale, domnului Mircea Nistorescu, care a jurizat lucrările şi tuturor participanţilor.

A urmat un moment artistic prezentat de Grupul Vocal„Sunetul muzicii” al Grădiniţei cu Program Prelungit nr. 2, dirijat de doamna educator Emilia Ionescu.

Apoi, Preasfinţia Sa, împreună cu domnul primar Alexandru Stoica, a felicitat câştigătorii, oferindu-le diplome, icoane, obiecte religioase şi cadouri.

Preasfinţia Sa a transmis tuturor câteva cuvinte:„Adevărata noastră comoară sunt copiii. Prezenţa lor este un semn de mare nădejde şi bucurie pentru noi.

Le felicit pe doamnele educatoare, dar şi pe părinţi, pentru felul în care au ştiut să sădească sămânţa credinţei în aceşti copii, sămânţă din care s-au născut aceste minunate picturi”.

Protopopiatul Slobozia mulţumeşte tuturor celor implicaţi şi felicită în mod deosebit pe micuţii artişti, care prin lucrările realizate cu multă sensibilitate au adus vestea Înălţării Domnului nostru Iisus Hristos.

A consemnat Anastasia Pătraşcu, asistent social

Related Posts

Sari la conținut