Şedinţa administrativă lunară a preoţilor din Protopopiatul Slobozia

Marţi, 13 august 2013, a avut loc şedinţa administrativă lunară a preoţilor din Protopopiatul Slobozia.

Şedinţa s-a desfăşurat în sala Damaschin Episcopul a Centrului Eparhial, în prezenţa şi cu binecuvântarea Preasfinţitului Părinte Vincenţiu, Episcopul Sloboziei şi Călăraşilor care a fost însoţit de părintele consilier Canonico-juridic Oproiu Gabriel şi părintele inspector eparhial Tănase Alexandru.

După rostirea rugăciunii de început, PC Pr. Grecu Claudiu de la parohia Ograda, a susţinut referatul cu tema: „Rolul imperiului bizantin în formarea culturii din Ţările Române”.

A urmat comunicarea făcută de către PC Pr. Protopop a temeiurilor primite de la Centrul Eparhial în luna precedentă, privind sectoarele: administrativ, cultural, economic şi social-filantropic.

La finalul şedinţei Preasfinţia Sa a deschis o dezbatere asupra responsabilităţii preoţilor de a diversifica activităţile pastoral misionare în rândul credincioşilor pe care îi păstoresc, în contextul acţiunilor prozelitiste desfăşurate de unele denominaţiuni sau organizaţii religioase neoprotestante în comunităţile de credincioşi ortodocşi.

Părintele Protopop Dumitru Drăghici a mulţumit Preasfinţiei Sale pentru prezenţa în mijlocul preoţilor din Protopopiatul Slobozia şi pentru îndemnurile la responsabilitate pastorală adresate celor prezenţi.

Related Posts

Sari la conținut