Vizite pastorale în parohiile din Protopopiatul Slobozia

Sâmbătă 24 august Preasfinţitul Părinte Vincenţiu însoţit de părintele Protopop Dumitru Drăghici a efectuat vizite pastorale în unele parohii din Protopopiatul Slobozia.

La parohia Ivăneşti a fost cercetată proba de pictură din nou, primind binecuvântare pentru continuarea lucrărilor.

De asemenea Întâistătătorul nostru a dăruit bisericii parohiei Ioan Ghica, crucea răstignirii pentru Sfântul Altar.

La biserica parohiei Poiana Preasfinţia Sa a apreciat păstrarea obiectelor de cult vechi în starea originală şi a îndemnat pe preotul paroh Ungureanu Marius să înceapă demersurile pentru restaurarea exterioară a Sfântului Locaş.

Vizitele au continuat la parohiile Albeşti şi Marsilieni unde preoţii împreună cu credincioşii au întâmpinat cu mare bucurie pe Chiriarhul locului, primind arhierească binecuvântare şi cuvânt de învăţătură totodată fiind apreciate şi lucrările de înfrumuseţare desfăşurate la sfintele locaşuri.

Ziua s-a încheiat cu vizitarea bisericii parohiei Borduşelu unde Preasfinţia Sa a îndemnat pe preotul paroh Badea Alexandru să restaureze obiectele de cult vechi.

Aceste vizite pastorale îşi dovedesc utilitatea prin identificarea la faţa locului a problemelor şi situaţiilor din parohii precum şi implementarea măsurilor pastorale şi administrative ce se impun.

Related Posts

Sari la conținut