Corala „Sfântul Mina” – turneu în Grecia – Mithilini

În perioada 11-15 septembrie 2013, Corala Sfântul Mare Mucenic Mina a Protopopiatului Slobozia, cu binecuvântarea Preasfinţitului Părinte Vincenţiu, Episcopul Sloboziei şi Călăraăilor, s-a aflat într-un pelerinaj duhovnicesc în Insula Lesvos din Grecia, la invitaţia Mitropolitului Iacovos de Mitilini.

Punctul culminant al călătoriei l-a constituit ziua de 14 Septembrie – Înălţarea Sfintei Cruci, când preacucernicii preoţi au participat la Sfânta Liturghie în Catedrala Adormirea Maicii Domnului din Agiasos. Răspunsurile şi cântările de la strană în limba română ale Coralei Sf. M. Mc. Mina au dat o strălucire aparte sărbătorii şi au evidenţiat unitatea de credinţă şi de cult a Ortodoxiei.

Seara aceleiaşi zile s-a încheiat printr-un concert maiestuos oferit de Corala Sf. Mina dirijată de Preacucernicul Părinte Cătălin Stanciu la Sala Teatrului din Agiasos. Repertoriul a cuprins piese religioase de referinţă.

Înaltpreasfinţitul Iacovos, Mitropolit de Mitilini însoţit de autorităţi locale, preoţi şi de publicul din Agiasos au apreciat valoarea creaţiilor spiritualităţii româneşti şi a interpretării Coralei ialomiţene prin aplauze şi prin dialogul entuziast la finalul spectacolului.

La final, Mitropolitul Iacovos a mulţumit Preasfinţitului Vincenţiu pentru binecuvântarea acordată Coralei oferit Preacucernicului Părinte Protopop Dumitru Drăghici o icoană aurită a Maicii Domnului cu Pruncul, în semn de preţuire pentru râvna Coralei Sf. M. Mc. Mina în promovarea Ortodoxiei.

La rândul său, Preacucernicul Părinte Protopop Dumitru Drăghici a mulţumit Înaltpreasfinţiei sale pentru invitaţia şi găzduirea acordată membrilor Coralei, şi a subliniat faptul că acest pelerinaj se înscrie în cadrul manifestărilor Episcopiei Sloboziei şi Călăraşilor, la 20 de ani de misiune pe tărâm ialomiţean.

Pelerinii Coralei Sfântul Mare Mucenic Mina a Protopopiatului Slobozia au susţinut recitaluri de muzica ortodoxă românească şi în bisericile mănăstirilor vizitate în Insula Lesbos: Sfântul Arhanghel Mihail din Mantamados şi Sfântul Rafael din localitatea Thermi.

Related Posts

Sari la conținut