Conferinţa pastoral-misionară de toamnă a preoţilor ialomiţeni

Marţi, 12 noiembrie 2013, a avut loc cu binecuvântarea şi în prezenţa Preasfinţitului Vincenţiu Conferinţa pastoral-misionară de toamnă a preoţilor ialomiţeni, care a purtat titlul „1993-2013. Slujire şi dăruire. Două decenii de misiune creştină în Episcopia Sloboziei şi Călăraşilor”.

Conferinţa, desfăşurată în anul acesta aniversar, Eparhia împlinind 20 de ani de la înfiinţare, a reunit toţi preoţii din cele trei Protopopiate ale judeţului Ialomiţa: Slobozia, Feteşti şi Urziceni.

În debutul zilei s-a săvârşit Sfânta Liturghie, de către un sobor de preoţi, în Catedrala Episcopală „Înălţarea Domnului” din Slobozia.

După Sfânta Liturghie Preasfinţia Sa a participat la slujba de Te-Deum, săvârşită de cei trei responsabili pentru catehizare de la protopopiate.

Conferinţa a avut la Casa de Cultură Municipală din Slobozia fiind structurată în două părţi.

În prima parte Preasfinţia Sa a vorbit despre întemeierea Episcopiei şi despre lucrarea jertfelnică în cei 20 de ani de misiune şi a introdus cei trei referenţi: părintele Marian Pătărlăgeanu, Protopop de Feteşti, părintele Bogdan Ionuţ, Protopop de Urziceni, părintele Dumitru Drăghici, Protopop de Slobozia, care au prezentat activitatea de la protopopiate, în special pe cea din perioada 1993 – 2013.

În a doua parte, părintele Gabriel Oproiu, consilier oficiul canonic, a prezentat un referat cu titlul „Misiune şi pastoraţie. Teologia şi practica misiunii în biserică azi.” cu măsuri de prevenire şi combatere a prozelitismului sectar.

Preasfinţia Sa a dat cuvântul preoţilor care au dorit să completeze referatele cu aspecte din slujirea pastorală a celor 20 de ani de existenţă a Eparhiei noastre.

Related Posts

Sari la conținut