Concursul educaţional

„Sfinţii Împăraţi Constantin şi mama sa Elena – modele de urmat”

Anul omagial al Împăraţilor Constantin şi Elena ne-a oferit prilejul de manifestare a prinosului de recunoştinţă faţă de izbânda creştinismului în lume ce ne-a adus bucuria măririi şi slavei lui Dumnezeu.

Protopopiatul Slobozia, în parteneriat cu Asociaţia „Din inimă pentru aproapele”, a organizat Concursul educaţional„Sfinţii Împăraţi Constatin şi mama sa Elena – modele de urmat” ce a constat în poezii, eseuri şi proiecte prin care elevii şi tinerii să-şi exprime gândurile şi sentimentele faţă de acest măreţ eveniment.

Apreciem implicarea numerică, dar mai ales afectivă a elevilor, profesorilor şi a părinţilor – profesori care au accentuat ideea că limba română este de o mare dulceaţă duhovnicească, deoarece prin cuvinte au pictat gândurile şi trăirile îndrumaţi de oglinzile lumii create, spre cunoaşterea lui Dumnezeu.

Originalitatea şi creativitatea lucrărilor au fost apreciate în cadrul unei festivităţi desfăşurate la biserica „Buna Vestire” din Slobozia, moment de bilanţ ce a constat în oferirea premiilor de către Părintele Protopop Dumitru Drăghici.

Acurateţea lucrărilor şi eleganţa exprimării s-au regăsit în clasamentul următor: premiul I a fost acordat elevilor:Matache Olivia, Călin Mădălina, Drangă Ana şi Murăraşu Georgiana; premiul II elevilor: Anton Adriana, Coja Maria, Comardici Alexandra, Ilie Mihaela, Niţulescu Andreea şi Andronache Maria; premiul III elevilor: Spătărelu Ştefania şi Florea Claudiu. De asemenea, a fost acordat un premiul special elevei Matache Cristina.

În cuvântul de încheiere a activităţii de premiere, Părintele Protopop consideră lăudabilă participarea elevilor şi a preoţilor care au coordonat proiectele şi evidenţiază rolul Şcolii şi al Bisericii formând un tot unitar ce ne asigură tuturor fericirea personală şi mântuirea prin muncă, smerenie şi cinste întru slava lui Dumnezeu.

A consemnat profesor Ecaterina Stroe, voluntar Asociaţia „Din inimă pentru aproapele”

Licitaţia de ouă încondeiate

În ziua de 24 aprilie 2013 am participat pentru prima dată la Licitaţia de ouă încondeiate „Să dăruim copiilor bucuria Învierii!”, licitaţie care se afla la a VII–a ediţie, în urma invitaţiei primite din partea Protopopiatului Slobozia.

Nu am mai participat la un asemenea eveniment şi chiar doream să aflu mai multe detalii. Din prezentarea făcută de doamna Anastasia Pătraşcu şi doamna director Georgeta Tudor am aflat că această acţiune are loc în cadrul parteneriatului educaţional „Lăsaţi copiii să vina la mine“ dintre Grădiniţa cu Program Prelungit nr. 2 şi Protopopiatul Slobozia.

Din cuvântul de deschidere am aflat că scopul acestei acţiuni este ajutorarea a 40 de copii ale căror familii sunt în dificultate, prin cumpărerea de hăinuţe noi. Este impresionant să vezi nişte copii atât de mici şi atât de buni care cu mânuţele lor, după puterile lor şi la îndrumarea doamnelor educatoare au făcut atâtea lucruri minunate pentru a oferi ajutor unor copii mai mici sau mai mari decât ei care au nevoie de sprijin.

Apoi, momentul artistic susţinut de grupul vocal „Sunetul muzicii” a fost foarte frumos.

Urmează prezentarea standurilor, care au încântat participanţii la licitaţie prin aranjamentele inedite, multitudinea de culori şi prin creativitate. Fiecare licitator a încercat să atragă cât mai multe fonduri şi astfel s-a creat o adevărată atmosferă de licitaţie, atmosferă în care am intrat şi eu, astfel m-am trezit cu câteva coşuleţe cu ouă minunate.

Am petrecut o după-amiaza minunată la acest eveniment şi mulţumesc din suflet iniţiatorilor că m-au invitat.

Sincere felicitări colectivului de la Grădiniţa cu Program Prelungit nr. 2 şi de la Protopopiatul Slobozia că prin efortul depus aduc bucurie la 40 de copii care au nevoie de ajutor.

A consemnat Sultana Papacu, voluntar Asociaţia „Din inimă pentru aproapele”

Ni-i viaţa voioasă, plăcerea-i divină!

Titlul acestui articol sugerează atmosfera de sărbătoare ce a dominat sala de spectacole a Episcopiei Sloboziei şi Călăraşilor în care s-a desfăşurat programul „Din inimă pentru mama” pe data de 7 martie 2013.

Aţi recunoscut, desigur, în titlu, un vers din textul „Corul vânătorilor” din opera Freischutz de Carl Maria von Weber, interpretat de Corala „Sfântul Mare Mucenic Mina” a Protopopiatului Slobozia, dirijat de părintele Cătălin Stanciu, prin care a fost deschis acest spectacol.

O interferenţă fericită a sacrului cu sensibilitatea copilărească a fost mesajul versurilor transpuse pe portativ sau recitate de membrii grupului vocal „Fiore Blue” al Şcolii gimnaziale „Sfântul Apostol Andrei”, din Slobozia, dirijat de domnişoara Daniela Popa. Iubirea şi respectul sunt direct exprimate: „Măicuţa mea eşti tot ce am/ Gândul curat şi inima”.

Prinos de recunoştinţă adus mamelor în al căror glas „şi-n tăcere este învăluit un alint” se degajă din cântecele interpretate de grupul catehetic „Doar noi”, dirijat de părintele Emilian Petre, de la Parohia Amara II, Protopopiatul Slobozia.

Iată, aşadar, că în oraşul din câmpia arsă de soarele Bărăganului se întâmplă „minuni”, fapte impresionante, iniţiate de Asociaţia „Din inimă pentru aproapele” ce veghează la fericirea noastră.

„Este o zi a recunoştinţei faţă de mamele care ne-au adus Darul vieţii şi ideea de a ne bucura de grija pe care Iisus Hristos a manifestat-o faţă de Maica Tuturor, o zi în care să înălţăm rugăciuni de Slavă pentru liniştea noastră”, a fost mesajul de mulţumire rostit de Părintele Protopop Dumitru Drăghici.

În cuvântul său, Părintele Protopop Dumitru Drăghici apreciază activitatea constantă a Asociaţiei de voluntari „Din inimă pentru aproapele”, care va continua să organizeze activităţi menite să ne înnobileze sufletul.

A consemnat profesor Ecaterina Stroe, voluntar Asociaţia „Din inimă pentru aproapele”

[Array]

Related Posts

Sari la conținut