DREPT LA REPLICĂ – „Orașul Căzănești are cimitir ilegal”

În urma apariției, ziarul local Independent, din data de 13 martie 2014, a articolului „Orașul Căzănești are cimitir ilegal”, biroul de presă al Episcopiei Sloboziei și Călărașilor face următoarele precizări:

Începând cu anul 1994, când cimitirul parohial era aproape completat, s-au făcut extinderi succesive cu acordul autorităților locale și a unor donatori.

la începutul anului 2013, conform Procesului Verbal al Consiliului parohial Căzănești, s-a luat în discuție necesitatea extinderii cimitirului din localitate, propunându-se extinderea pe latura de Sud cu suprafața de 2.784 mp, deținută de domnul Iliescu Răzvan, prin antecontract de vânzare cumpărare.

domnul Iliescu Răzvan, conform promisiunii bilaterale de vânzare – cumpărare se obliga să doneze Parohiei Căzănești I terenul respectiv după perfectarea actelor de proprietate.

menționăm că Parohia Căzănești I a solicitat Primăriei Căzănești, prin adresa nr. 7/17.02.2013, soluții în vederea extinderii cimitirului actual,iar Primăria a formulat răspuns prin adresa nr. 783/17.03.2014 în care se menționează că solicitarea Parohiei a fost prezentată membrilor Consiliului Local fără a fi soluționată.

Îl asigurăm pe autorul articolului că, indiferent de ”ce se spune pe la colțuri” la Căzănești, morții nu vin la vot, iar mobilul electoral al înhumării e lipsit de temei. În speranța unei atitudini mai puțin malițioase, ne consolăm cu gândul că Biserica nu are dușmani, ci doar prieteni exigenți.

[Array]

Related Posts

Sari la conținut