În vizită la Biblioteca Județeană „Ștefan Bănulescu” Ialomița

Miercuri, 26 martie 2014, grupul de cateheză din parohia Constantin Brâncoveanu, Protopopiatul Slobozia, împreună cu copii-beneficiari ai Asociației „Din inimă pentru aproapele”, însoțiți de părintele paroh Oancea Constantin și asistentul social Pătrașcu Anastasia, au participat la acțiunea „În vizită la Biblioteca Județeană „Ștefan Bănulescu” Ialomița”.

Micii vizitatori au fost întâmpinați cu mare bucurie de doamna director Racovițeanu Mihaela și doamnele bibliotecar, care au prezentat copiilor sălile de lectură, enciclopediile, cărțile specifice vârstei, precum și jocurile eletronice performante.

De asemenea, cei mici au primit informații cu privire la importanța apei și a pământului, prin cele două materiale power-point vizionate, ținând cont că pe data de 22 martie este celebrată Ziua Mondială a Apei, iar pe data de 29 martie a.c. marcăm Ora Pământului în intervalul orar 20:30 – 21:30.

Copiii au înțeles că trebuie să ne unim pentru a proteja planeta, pentru a reduce efectele încălzirii globale și ale poluării. S-a amintit copiilor importanța deosebită pe care o are apa în existența, conservarea și dezvoltarea tuturor organismelor vii.

Acțiunea face parte din protocolul de parteneriat dintre Protopopiatul Slobozia și Biblioteca Județeană „Ștefan Bănulescu” Ialomița.

A consemnat Anastasia Pătrașcu, asistent social

Related Posts

Sari la conținut