Francezi și români în primul război mondial

În ziua de 10 aprilie, la cimitirul Eroilor din Slobozia a avut loc ceremonia de comemorare a ostașilor căzuți pe câmpul de luptă și lagăre de prizonieri din primul război mondial. Acest eveniment excepțional a fost organizat de Ambasada Franței în România prin domnul Ambasador Philippe Gustin, participând și ambasadorii Indiei și Algeriei din România, cât și înalte oficialități locale și județene.

Cu binecuvântarea Presfințitului Părinte Vincențiu, din partea Episcopiei Sloboziei și Călărașilor au fost prezenți Preacuviosul părinte Vicar Rafael Mâț, Preacucernicul părinte Consilier Cristi Gavrilă, Preacucernicul părinte Protopop Dumitru Drăghici, alături de un sobor de preoți, care au oficiat slujba de pomenire a ostașilor repausați în cimitirul municipal al eroilor.

Emoționantul eveniment a continuat cu luări de cuvânt ale ambasadorilor țărilor implicate, la final depunându-se coroane în memoria eroilor.

După amiază, central Cultural Unesco ,,Ionel Perlea,, a găzduit expoziția ,, Francezi și români în primul război mondial,, vernisată în prezența ambasadorului Franței in România.

Related Posts

Sari la conținut