Și în acest an, în preajma Sărbătorii Învierii Domnului, Protopopiatul Slobozia prin parohiile arondate, în colaborare cu Crucea Roșie Română, filiala Ialomița, a ajuns la familiile cu o situaţie materială şi socială precară aflate în grija Biroului de asistență socială, la copiii instituționalizați, la persoanele vârstnice, precum și la persoanele private de libertate.

Încă din anul 2004, Protopopiatul Slobozia organizează această colectă de produse specifice Sfintelor Paști, care sunt destinate familiilor sărace din municipiul Slobozia, misiunea Protopopiatului fiind aceea de a sprijini în mod caritabil și fără discriminare, persoane și familii din comunitate aflate în dificultate.

„A devenit deja o tradiţie să dăruim atenție și dragoste în preajma Sfintelor Sărbători, astfel încât preoții și colaboratorii noștri s-au mobilizat exemplar ca să împărtăşim bucuria Învierii Domnului cu aproapele. În aceste vremuri de criză financiară, dar și morală, am întâlnit oameni cu suflet mare care au înţeles ce facem, şi astfel, am pregătit aproximativ 260 de pachete cu alimente.”, a spus părintele Drăghici Dumitru, protopop de Slobozia.

De asemenea, în toate parohiile din cuprinsul Protopopiatului, prin implicarea structurilor parohiale, consilii şi comitete, se distribuie pachete cu dulciuri copiilor care vin la sfântul locaș pentru a primi Sfânta Împărtășanie și pachete cu alimente persoanelor vârstnice, singure, precum și familiilor aflate în risc social.

Preoţii slujitori au cercetat la domiciliu şi au pregătit duhovniceşte persoanele singure, bolnave, nedeplasabile sau cu handicap etc., precum şi pe cele internate în instituţiile de protecţie socială ale statului (aziluri de bătrâni, centre de plasament pentru pentru copii, penitenciar , şcoli speciale) pentru ca și acești creștini să se bucure de lumina Învierii.

Reprezentanții Protopopiatului Slobozia mulțumesc tuturor celor care au contribuit la realizarea acestor fapte de milostenie și urează tuturor partenerilor, colaboratorilor și voluntarilor un Paște fericit!

Hristos a înviat!

A consemnat Anastasia Pătrașcu, asistent social

Related Posts

Sari la conținut