Pelerinii din Balaciu la icoana Maicii Domnului

Vineri, 25 Aprilie, după slujba oficiată cu prilejul sărbătorii Izvorului Tămăduirii, un grup de credincioși din comuna Balaciu, alături de preotul paroh Marian Zăvoeanu şi de câţiva rezidenţi de la Căminul pentru vârstnici „Ing. Vadim Rusu“, au mers în pelerinaj la mănăstirea „Sf. Voievozi“ din Slobozia. Aici a poposit pentru câteva zile Icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului de la Mănăstirea Râşca, icoană de tip Hodigitria (Călăuzitoarea) – Fecioara Maria îl ține cu un braţ pe Mântuitor şi arată spre El cu cealalta mână, ca o călăuză spre Dumnezeu și spre mântuire. Icoana a fost îmbrăcată în argint de către argintarul Gheorghe Opincaru din Piatra Neamt, în anul 1926, pe cheltuiala obştii mănăstirii şi a credincioşilor, iar pe spatele ei se află zugrăviţi Sfântul Gheorghe şi Sfântul Dimitrie Izvorâtorul de Mir .

Alături de sfânta icoană sa aflat spre închinare şi racla Mănăstirii Sfinții Voievozi ce adăposteşte părticele din moaştele a 11 sfinţi: Sfântul Mercurie, Sfântul Dimitrie Izvorâtorul de Mir, Sfântul Ioan Gură de Aur, Sfântul Pantelimon, Sfântul Haralambie, Sfântul Elefterie, Sfântul Procopie, Sfântul Artemie, Sfântul Teodor Tiron si Sfânta Paraschevi.

Bucuria pelerinajului a fost sporită şi de întâlnirea cu părintele protoiereu de Slobozia, Dumitru Drăghici și alți preoți din Protopopiatul Slobozia însoțiți de enoriașii lor.

Related Posts

Sari la conținut