Ziua Copilului la Biblioteca Județeană Slobozia

Luni, 2 iunie 2014, Protopopiatul Slobozia în parteneriat cu Biblioteca Județeană „Ștefan Bănulescu” Ialomița a organizat o activitate dedicată Zilei Internaționale a Copilului unde au participat elevi de la Școala Gimnazială nr. 5, secție a Liceului Tehnologic „Înălțarea Domnului” Slobozia, precum și copii beneficiari din cadrul Biroului de Asistență Socială al Protopopiatului.

Elevii au vizitat secția dedicată cărții pentru copii unde alături de doamnele bibliotecare au descoperit minunata lume a basmelor. Au aflat că această bibliotecă județeană are un număr foarte mare de cărți (comparativ cu biblioteca școlară), au discutat despre volumele ce se aflau acolo, cât și despre modul în care pot împrumuta o carte, despre fișa și permisul de acces în bibliotecă. Întâlnirea cu cărțile a fost trăită de elevi ca un privilegiu.

Interesul și plăcerea de a citi izvorăsc dintr-o atitudine pozitivă față de cunoaștere, iar biblioteca a devenit un loc real, palpabil și accesibil, încărcat de valoare, iar accesul la toate acele cărți s-a transformat în ceva miraculos.

S-a evidențiat, de asemenea, că orice carte merită din partea cititorului: cinste, respect, stimă și grijă. Pentru unii dintre școlari era prima dată când pășeau într-o bibliotecă județeană, iar numărul mare de volume i-a uimit.

În continuarea vizitei, copiii au fost invitați în sala multimedia, unde îi aștepta un film interesant: „Cenușăreasa” de Charles Perrault. Binele a învins răul, fata chinuită de surorile vitrege și de mama lor s-a căsătorit cu prințul.

La finalul activității, copiilor le-au fost oferite daruri, ceea ce i-a entuaziasmat și mai mult. Și-au exprimat dorința de a reveni în acest loc dedicat lecturii atât cu colegii de clasă, cât și cu părinții, deoarece ori de câte ori deschizi o carte înveți ceva.

A consemnat învățător Damian Fănica.

Related Posts

Sari la conținut