Plouă, plouă neîncetat; de câteva zile parcă întreg pământul este invadat de belșug, abundență și mai ales NOROC!

Cu siguranță ploaia este cheia ce anticipează mesajul afectiv și educativ al acțiunilor ce fac parte din proiectul „Prietenie și solidaritate”, derulat de elevii Liceului de Arte „Ionel Perlea”, Slobozia, în parteneriat cu mai multe parohii din Protopopiatul Slobozia.

Este demn de evidențiat faptul că Protopopiatul Slobozia, la inițiativa părintelui protopop Dumitru Drăghici, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, a menținut viu acest proiect ce urmărește luminarea minții, puterea voinței, dragostea curată prin care se zidește sufletul copiilor.

Suntem personaje dintr-o poveste ce pare fără sfârșit și ne place pentru că prietenia este cuvântul ce-i leagă pe elevii de la unitatea noastră și pe cei din parohiile: Constantin Brâncoveanu, Ograda, Orboiești, Fundata, Ciulnița, Gura Văii, Stejaru, Gheorghe Doja și Amara II.

Nu există pe lume ceva mai de preț, mai trainic, mai sănătos, mai puternic, decât o amintire frumoasă și mai ales o amintire plină de farmec din anii copilăriei, mai ales atunci când copiiiarată în zâmbetele lor partea divină din OM. Acesta este mesajul ploii care a revărsat șuvoaie de fericire în privirile și inima celor care au participat în perioada 23 mai – 3 iunie la întâlnirile copiilor din localitățile menționate.

Sunt pline de candoare impresiile ce urmează: „Locul în care ne-am întâlnit, biserica, reprezintă ea însăși un spațiu plin de spiritualitate și bunătate. Sunt multe lucruri care ne unesc, cum ar fi dorința de a trăi într-o comunitate normală, dar prieteniile ce s-au format între noi, elevii din Ciulnița și oaspeții noștri valorează cât o mie de cuvinte”, precizează Alexandra Tăbârgic, clasa a V-a, Școala gimnazială Ciulnița.

„Astăzi, 28 mai, am mers la Fundata pentru o acțiune de voluntariat, dar ce să vezi? S-a transformat într-o întâlnire în care am cunoscut o mulțime de copii cu priviri inocente, părinți entuziaști și părintele Laurențiu Cioranu, care ne-a explicat despre Vechiul și Noul Testament, iubirea și dreptatea lui Dumnezeu”, mărturisește Ștefania Damian, clasa a-VI-a, Liceul de Arte.

„La Orboiești am făcut poze, am dat daruri, ne-am jucat, am vorbit despre noi și despre gândurile de viitor, părintele ne-a miruit și ne-a dat câte o iconiță – o frumoasă amintire de suflet”, Mădălina Scânteie, clasa a V-a B, Liceul de Arte.

„Ne-am simțit foarte bine, deoarece a fost o adevărată sărbătoare pentru noi, am trăit cu adevărat Ziua Copilului”, Alexandra și Gabriela, Școala gimnazială Amara.

„Schimbul de experiență a fost interesant fiindcă am discutat despre activitățile pe care le desfășurăm la școală. Propunem ca pe viitor să mergem și noi în vizită la elevii din Slobozia. „La mulți ani!”, copiilor de pretutindeni”, Florina Pleșca, clasa a-V-a, Ciulnița.

Suntem convinși că activitățile variate din cadrul acestui proiect vor constitui aduceri-aminte, peste ani, vor rămâne în sufletul copiilor ca semințe bune ce vor rodi bogat mai târziu.

A consemnat profesor Ecaterina Stroe, coordonator voluntari Asociația „Din inimă pentru aproapele”

Related Posts

Sari la conținut