Corala „Sfântul Mina” – turneu în Austria și Ungaria

Corala Sfântul Mina a Protopopiatului Slobozia, cu binecuvântarea Preasfinţitului Părinte Vincenţiu, Episcopul Sloboziei şi Călărașilor, s-a aflat într-un pelerinaj duhovnicesc, dar și de promovare a credinței și tradițiilor Ialomițene, în perioada 21-26 iulie 2014, în cele două mari capitale ale Europei: Viena și Budapesta, cu sprijinul Consiliului Județean Ialomița.

Seria manifestărilor a debutat cu un concert în catedrala „Sfântul Stephan” din central capitalei muzicii europene, susținut în fața unui auditoriu impresionant, multinațional și multicultural, care a răsplătit prestația coralei Sfântul Mina prin aplauze îndelungate.

În data de 23 iulie, după slujba acatistului Acoperământului Maicii Domnului, oficiată împreună cu preotul slujitor Emanuel Nuțu, membri coralei au împărtășit bucuria cântărilor religioase dar și tradiționale românilor, în cadrul concertului susținut la centrul religios cultural „Dumitru Stăniloaie” din Viena.

În ziua următoare, Corala Sfântul Mina a susținut un concert la așezământul monahal „Sfântul Ioan Botezătorul”, aflat în strada Holló nr. 8, Budapesta, una din clădirile Fundației Gojdu, având un auditoriu ales în frunte cu Excelența Sa domnul Alexandru Victor Micula Ambasadorul României în Ungaria, doamna Gabriela Matei, Directorul Institutului Cultural Român din Ungaria, alături de părintele Protosinghel David Pop, superiorul aşezământului monahal și părintele Protopop Marius Maghiar.

La final, Domnul Ambasador Alexandru Victor Micula a mulţumit Preasfinţitului Vincenţiu pentru binecuvântarea acordată Coralei Sfântul Mina, remarcând efortul depus de întregul grup coral pentru performanța de a concerta în marile capitale europene și scoțând în evidență promovarea Ortodoxiei prin acest proiect cultural.

La rândul său, Preacucernicul Părinte Protopop Dumitru Drăghici a mulţumit Excelenței Sale, gazdelor și tuturor celor prezenți pentru primirea deosebită, subliniind faptul că acest proiect se înscrie în cadrul manifestărilor dedicate anului omagial „1994 – 2014, 20 de ani de slujire arhierească în Episcopia Sloboziei şi Călăraşilor”.

Întâlnirea a fost încununată de invitația doamnei director Gabriela Matei de a vizita și concerta la sediul Institutului Cultural Român, fapt concretizat în ziua de vineri 25 iulie, când Corala Sfântul Mina, dirijată de Preacucernicul Părinte Cătălin Stanciu, a susținut un program de cântece românești tradiționale.

Mulțumind colaboratorilor și susținătorilor acestui proiect, Corala Sfântul Mina scrie încă o filă în cartea existenței sale pe care o dorim cât mai rodnică și îndelungată.

Related Posts

Sari la conținut