Excursie la Buzău pentru copii defavorizați

Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, Biroul de Asistență Socială al Protopopiatului Slobozia în colaborare cu Protopopiatele Fetești și Urziceni a organizat o excursie în județul Buzău, marți, 26 august 2014, pentru un număr de 36 copii, beneficiari ai serviciilor sociale.

În cadrul acestei excursii au fost vizitate următoarele obiective turistice: rezervația mixtă (geologică și botanică) Vulcanii Noroioși, copii fiind impresionați de peisajul ciudat pe care îl formează numeroșii vulcani în miniatură, prin craterele cărora gazele din adâncuri aduc noroi sub forma unei paste fluide de culoare alb-gri sau brun-cenușie, Mănăstirea Ciolanu, Tabăra de sculptură Măgura și Catedrala Arhiepiscopală din Buzău.

Prin amabilitatea părintelui stareț Chiril Lovin de la Mănăstirea Ciolanu, grupul de copii a vizitat și muzeul mănăstirii, unde se găsesc valoroase obiecte bisericești, carte veche și manuscrise de muzică psaltică ale lui Varlaam Protosinghelul.

De asemenea, s-au închinat și au sărutat moaștele mai multor sfinți, care se află într-o raclă, în biserica mare: Sf. Mc. Gheorghe, Sf. Mercurie, Sf. Mc. Pantelimon, Sf. Haralambie, Sf. Trifon, Sf. Eftimie, Sf. Ignatie, Sf. Acachie, Sf. Neofit, Sf. Parascheva, precum și icoana Maicii Domnului pictată după modelul icoanei făcătoare de minuni de la Mănăstirea Dălhăuți (Vrancea) și alte trei icoane pictate de Gheorghe Tăttărescu.

Toți participanții au participat la slujba Vecerniei oficiată în Catedrala Sfântul Sava din Buzău, elevii fiind binecuvântați de părintele slujitor, care s-a rugat Bunului Dumnezeu să le lumineze mintea și să le deschidă inima spre tainele cărții.

Excursia s-a încheiat cu un popas la Mc Donald’s, unde au mâncat și s-au jucat în locul special amenajat.

Toți participanții au socializat, s-au împrietenit și au transmis un feed-back pozitiv în urma participării în această excursie:

„A fost minunat, mi-a plăcut foarte mult”, spune Nicușor Cristian, în vârstă de 11 ani.

„Mie mi-a plăcut cel mai mult că am fost la Vulcanii Noroioși. Îmi doream de mult timp să-i vizitez”, relatează Gabriel, 6 ani.

„Mi-a plăcut foarte mult Catedrala din Buzău și rugăciunile pe care le-a rostit părintele pentru noi”, mărturisește Alexia Gabriela, 9 ani.

A fost o experiență de neuitat, care va rămâne mult timp în inimile participanților.

A consemnat Anastasia Pătrașcu, asistent social principal

Related Posts

Sari la conținut