Activitatea social-filantropică desfășurată în Protopopiatul Slobozia în perioada iulie – septembrie 2014

Protopopiatul Slobozia, prin Biroul de Asistență Socială și Asociația „Din inimă pentru aproapele”, a desfășurat în perioada iulie – septembrie 2014 următoarele activități social-filantropice:

1. „Completarea dosarului social” – În perioada menționată, 6 familii au adus noi acte pentru completarea dosarului social.

2. „Monitorizare cazuri sociale” – În perioada iulie-septembrie, 6 familii care beneficiază de serviciile sociale oferite de Biroul de Asistență Socialăau fost monitorizate din punct de vedere social.

3. „Stabilire criterii de selecționare” – Biroul de Asistență Socială a stabilit criteriile de selecționare a celor 20 cereri de ajutor, înregistrate în perioada iulie – septembrie 2014, în vederea sprijinirii acestora în funcție de posibilități.

4. „Acordare servicii sociale” – În perioada iulie – septembrie, Biroul de Asistență Socială a acordat servicii de consiliere socială unui număr de 8 persoane și 12 familii.

5. „Tabăra catehetică Mereu prieteni” – Asociația „Din inimă pentruaproapele” în parteneriat cu Fundația WorldVision România a organizat o tabără catehetică de vară pentru un grup de 40 copii, beneficiari ai Asociației și Fundației, în perioada 30 iunie – 03 iulie 2014 la Centrul de agrement Pavilioane din orașul Amara. În cadrul taberei s-au desfășurat o serie de activități: jocuri de intercunoaștere și de consolidare a grupului, seri catehetice, atelier de creație, în cadrul căruia au fost confecționate măști, care au fost premiate la „Carnavalul măștilor”, concurs de dans, foc de tabără și diverse jocuri interactive. Valoarea taberei a fost de 8.320 lei și a provenit din bugetul Fundației World Vision România.

6. „Excursie Buzău” – Protopopiatul Slobozia în colaborare cu Protopopiatele Fetești și Urziceni a organizat o excursie pentru un grup de 12 copii, beneficiari ai Protopopiatului, în data de 26 august 2014, în județul Buzău. În cadrul excursiei au fost vizitate următoarele obiective: Vulcanii Noroioși, Mănăstirea Ciolanu, Tabăra de sculptură Măgura și Catedrala Sf. Sava din Buzău. Valoarea excursiei a fost de 947,5 lei și a provenit din fonduri proprii.

7. „Ziua persoanelor vârstnice” – Protopopiatul Slobozia în colaborare cu Centrul comunitar pentru persoane vârstnice Slobozia și în parteneriat cu Liceul Tehnologic „Înălțarea Domnului” Slobozia a organizat o acțiune socio-culturală pentru un număr de 30 persoane vârstnice, în data de 30 septembrie 2014. În cadrul acțiunii părintele Oancea Alexandru de la Parohia Constantin Brâncoveanu a vorbit persoanelor vârstnice despre sărbătoarea „Acoperământul Maicii Domnului”, iar copii au prezentat un frumos program artistic. Acțiunea s-a încheiat cu oferirea de iconițe și dulciuri. Valoarea acțiuniii a fost de 100 lei și a provenit din fonduri proprii.

8. „Donații de jucării” – Protopopiatul Slobozia a oferit sprijin material, constând în jucării, unui număr de 58 copii în valoare de 880 lei. Suma a provenit din donații.

9. „Acordarea de ajutoare” -Biroul de Asistență Socială și Asociația „Dininimă pentru aproapele” au acordat în perioada menționată ajutoare materiale și financiare în valoare de 2.370 lei din donații și fonduri proprii, pentru 8 persoane, 8 familii și 52 copii cu dizabilități.

10. „Colectă sinistrați” – Parohiile și mănăstirile din cuprinsul Protopopiatului Slobozia au organizat în perioada 1-14 august 2014 colecte pentru ajutorarea familiilor sinistrate din Oltenia. În urma colectelor au fost centralizate următoarele bunuri: 3.164 kg haine, 768 l ulei, 662 kg zahăr, 514 kg orez, 1.580 kg făină, 336 kg mălai, 282 conserve, 98 l apă, 23 pături, 1.010 kg cereale, 54 kg fasole, 59 pungi paste, 41 kg cartofi și 17.203 lei. Bunurile și suma colectată au fost distribuite familiilor sinistrate din Parohia Vaideeni II, Arhiepiscopia Râmnicului.

11. „Participare ședință” – În luna august, asistentul social a participat la ședința organizată la Centrul Eparhial alături de ceilalți asistenți sociali din celelalte Protopopiate.

12. „Mediatizarea activității sociale” -Transmiterea de știri cu caracter social către Bărăganul Ortodox și presa locală.

De asemenea, la nivelul celor 70 de parohii din cadrul Protopopiatului, conform raportului trimestrial de activitate, au fost desfășurate 70 de activități sociale, în cadrul cărora a fost oferit sprijin material și financiar, pentru depășirea situațiilor de criză, în valoare totală de 124.208 lei, pentru următoarele categorii de beneficiari: 613 copii, 77 de persoane vârstnice aflate în dificultate, 1.492 persoane aflate în dificultate, 95 de familii aflate în dificultate, 83 persoane cu dizabilități, 92 elevi și 447 persoane private de libertate.

Activitatea social-filantropică desfășurată la nivelul Protopopiatului Slobozia se realizează în conformitate cu Statutul pentru organizare și funcționare al Bisericii Ortodoxe Române și Regulamentul de organizare și funcționare a sistemului de asistență socială în Biserica Ortodoxă Română.

A consemnat Anastasia Pătrașcu, asistent social Protopopiatul Slobozia

[Array]

Related Posts

Sari la conținut