Corala Sfântul Mina a concertat de 1 Decembrie + VIDEO (FULL HD)

[//www.youtube.com/embed/H_nYOpqdSeM]

Corala Sfântul Mare Mucenic Mina a participat pe 1 Decembrie 2014 la programul organizat în Piața Unirii și la sala Consiliului Județean din Slobozia cu ocazia Zilei Nationale a Romaniei.

Luni dimineata, după intonarea imnului național Deșteaptă-te, române!, Corala Protopopiatului Slobozia a dat răspunsurile la slujba de Te Deum oficiată de Preasfințitul Părinte Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor.În cadrul ceremoniei de dezvelire a statuii lui Mihai Viteazul și de comemorare a eroilor neamului, Corala Sfântul Mare Mucenic Mina dirijată de Preacucernicul Părinte Cătălin Stanciu a interpretat cântecele patriotice:Cea din urma noapte a lui Mihai Viteazul și Să trăiască România!

De la orele 18, la invitația Președintelui Consiliului Județean Ialomița, Dl. Profesor Silvian Ciupercă și cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Episcop Vincențiu, Corala Sfântul Mare Mucenic Mina a însuflețit auditoriul cu o suită de cântece patriotice și de folclor românesc. Acompaniați de taraful Doina Baraganului dirijat de maestrul Cristian Obrejan, Directorul Centrului Creației Populare Ialomița, membrii Coralei Protopopiatului Slobozia alaturi de soliștii săi, Pr. Cătălin Stanciu și Arhid. Nicușor Dascălu, au interpretat piesele: Răsunet de la Crișana, Miorița, Cântă cucu bată-l vina, Hai cu trăsioara, Ca la Breaza, Sârba-n căruță, Leliță Cârciumăreasă, Hațegana. Prestația ansamblului format din Corala Protopopiatului și a Tarafului slobozean condus cu inspiratie de Dl. Obrejan a fost apreciata de cei prezenți prin îndelungi aplauze.

La final, Corala Sfântul Mare Mucenic Mina a Protopopiatului Slobozia a intonatîmpreuna cu participanții la eveniment cântecul de luptă Treceți batalioane romane Carpații!, în amintirea eroilor neamului românesc.

Mulțumim Preasfințitului Părinte Vincențiu, Episcopul Sloboziei si Călărașilor pentru binecuvântarea acordată Coralei Protopopiatului Slobozia de a fi parte la manifestările dedicate Zilei Naționale a României. De asemenea, recunoștința noastra este adresată către toți binefăcătorii si susținătorii proiectului Coralei Sfântul Mare Mucenic Mina.

La Multi Ani, România!

Related Posts

Sari la conținut