Slavă Ție Doamne, Slavă Ție

E sărbătoare! E ceas târziu, veniți cu toți să ne bucurăm și slavă să aducem celui ce ne-a dăruit viața, Să-l slăvim prin cântece, trăire și bucurie, prin dragoste și iubire.

Consider că acesta a fost mesajul spectacolului ce a avut loc, marți, 16 decembrie 2014, la Casa de Cultură municipală Slobozia, un spectacol fascinant prin participarea a sute de artiști care și-au dăruit talentul și priceperea prin cele mai frumoase colinde ce au invadat mulțimea prezentă.

Un spectacol spontan, neregizat, caracterizat printr-o simetrie perfectă a vârstelor având în vedere că a fost deschis de cei mai mici artiști de la Grădinița cu program prelungit numărul 2 Slobozia, încadrați perfect de doamnele educatoare ce au coordonat grupul vocal.

Ca un răspuns, Corala Sfântul Mina a Protopopiatului Slobozia, încheie spectacolul prin evoluția incontestabilă a calității interpretative a adulților.

Între cele două coordonate sugestive ale trecerii ireversibile a timpului, grupurile vocale din parohiile: Ograda, Slobozia Nouă, Amara I, Amara II, Buna Vestire, Gheorghe Doja, Ciulnița și Constantin Brâncoveanu, dau glas talentului artistic prin prezentarea unor colinde vechi, răscolite în trecutul nostru alături de cele inspirate din contemporaneitate.

Ar fi trebuit să fii acolo, în sala arhiplină care dialoga prin aplauze cu agitația scenică, ca să înțelegi pe deplin emoția, seriozitatea, dragostea prin care fiecare participant a trăit acest frumos act artistic.

„Să ne bucurăm de libertate, de viața tihnită pe care o avem, să prețuim darurile pe care bunul Dumnezeu ni le-a dat, să ne iubim și să trăim frumos fiecare clipă”, sunt urările pe care părintele protopop Dumitru Drăghici le-a adresat celor prezenți.

A consemnat profesor Ecaterina Stroe – Liceul de Arte „Ionel Perlea” – Slobozia.

Related Posts

Sari la conținut