Sărbătoare după Sfintele Sărbători – 15 ianuarie – Ziua Culturii Naționale

Joi, 15 ianuarie 2015, sub semnul Zilei Culturii Naționale și aniversării a 165 de ani de la nașterea poetului național Mihai Eminescu, la Casa de Cultură Municipală s-au desfășurat o serie de manifestări organizate de elevii și cadrele didactice de la Liceul Tehnologic „Mihai Eminescu” din Slobozia.

Prezent la eveniment Preacucernicul Părinte Protopop Drăghici Dumitru a evocat personalitatea marelui poet, vorbind despre legătura lui Eminescu cu Biserica și credința ortodoxă.

O altă manifestare importantă a avut loc joi și la Biblioteca Județeană „Ștefan Bănulescu” din Slobozia, unde elevii Școlii generale „Sfântul Andrei” însoțiți de doamnele profesor Voiteanu Gabriela, Filipoiu Evelina, Paraschiv Elena și Pătrașcu Anastasia, asistent social, au susținut un program cultural-artistic în care au fost recitate poezii eminesciene și cântece cu versuri din opera marelui poet.

Aceste manifestări culturale desfășurate cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Vincențiu au fost rodul parteneriatelor dintre Protopopiatul Slobozia și unitățile școlare implicate.

Related Posts

Sari la conținut