Ședința administrativă lunară a preoților din Protopopiatul Slobozia

Marți, 10 februarie 2015, a avut loc ședința administrativă lunară a preoților din Protopopiatul Slobozia. Din partea Centrului Eparhial a participat la această întâlnire părintele Cristi Gavrilă, consilier administrativ – bisericesc care, după rostirea rugăciunii de început, a transmis preoților prezenți binecuvântarea Preasfințitului Părinte Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor și a prezentat pe părintele Cristian Ștefan Munteanu, noul Protopop al Protopopiatului Slobozia.

Preacucernicul părinte Silaghi George Mircea de la parohia Popești a prezentat referatul „Sfântul Ioan Gură de Aur – model și dascăl al activității preoțești”.

Preacucernicul părinte Protopop Cristian Ștefan Munteanu a prezentat hotărârile Permanenței Consiliului Eparhial aducând lămuriri pentru fiecare adresă în parte.

Părintele consilier Cristi Gavrilă, a punctat aspectele legate de activitatea administrativ-bisericească de la parohii, prin răspunsurile oferite la întrebările adresate de preoți.

În cadru ședinței a fost promovat concursul național de mini proiecte cu caracter misionar filantropic „Mâini întinse spre lucrarea lui Dumnezeu”.

Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, la ședință a participat și părintele profesor Badea Gabriel, care a prezentat oferta educațională a Seminarului Teologic Ortodox „ Sfântul Ioan Gură de Aur” din Slobozia și calendarul concursului de admitere 2015.

Întâlnirea s-a încheiat cu înălțarea unei rugăciuni întru pomenirea părintelui Parmac Viorel, cel care a plecat dintre noi mult prea devreme.

În aceeași zi a avut loc ședința cu personalul ne clerical. Părintele Protopop Cristian Ștefan Munteanu a prezentat cântăreților și îngrijitorilor, îndatoririle acestora, totodată fiind purtată o discuție liberă pe tema problemelor și nevoilor din parohii.

A consemnat părintele Laurențiu Cioranu – Secretarul Protopopiatului Slobozia.

Related Posts

Sari la conținut