Vizite în Protopopiatul Slobozia

În zilele de 21-22 februarie preacucernicul părinte protopop Cristian Ștefan Munteanu însoţit de preacucernicul părinte Laurențiu Cioranu, secretarul Protopopiatului Slobozia, au vizitat parohiile: Copuzu, Crăsani, Balaciu, Sărățeni, Ciochina, Andrășești, Albești, Buești, Ivănești, Ioan Ghica, Reviga, Cocora și Căzănești II.

Prin aceste vizite s-a urmărit bunul mers al rânduielilor bisericești din punct de vedere liturgic, administrativ și gospodăresc.

La parohia Reviga părintele Protopop a asistat la începerea ședinței lunare de lucru a consiliului parohial, adresând un cuvânt de susținere și încurajare credincioșilor cu privire la situația de rătăcire sufletească în care se află unii dintre locuitorii comunei.

La parohia Bueşti s-a apreciat buna rânduială a curţii bisericii şi a Sfântului Locaş.

La parohia Căzănești II s-a vizitat şi şantierul noii biserici a cărei construcţie a ajuns la cota + 4 m prin strădania preacucernicului părinte paroh şi implicarea enoriaşilor.

Preoţilor slujitori li s-a recomandat intensificarea activităţilor pastorale-misionare pentru folosul duhovnicesc al credincioşilor precum şi implicarea organelor parohiale în activitatea social filantropică a parohiilor.

De asemenea în parohiile vizitate, preoții au fost îndemnați să se implice activ în procesul de completare a cererilor pentru păstrarea orei de religie în școală.

A consemnat părintele Laurențiu Cioranu, secretarul Protopopiatului Slobozia.

Related Posts

Sari la conținut