„Valoarea voluntariatului – de ce merită să faci voluntariat ?”

Miercuri, 13 mai 2015, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte VINCENȚIU, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, Protopopiatul Slobozia a organizat la Centrul Cultural UNESCO „Ionel Perlea”, evenimentul cu tema „Valoarea voluntariatului – de ce merită să faci voluntariat ?”.

Scopul evenimentului a fost acela de a promova și recunoaște meritele voluntarilor implicați în proiectele sociale derulate de Protopopiatul Slobozia și Asociația „Din inimă pentru aproapele”.

Manifestarea face parte din „Săptămâna Națională a Voluntariatului” și a fost organizată în contextul „Anului omagial al misiunii parohiei și mănăstirii azi” precum și „Anului comemorativ al Sfântului Ioan Gură de Aur”.

Evenimentul a debutat cu cuvântului părintelui protopop Cristian Ștefan Munteanu, care a subliniat faptul că „omul creștin este voluntar prin definiție, căci la ce altceva ne cheamă Hristos, dacă nu la slujirea semenilor, la identificarea și plinirea lipsurilor persoanei sau ale societății, la libertate investită în faptă bună și răsplătită prin har, prin putere și bucurie?”.

Apoi, implicarea voluntarilor a fost reflectată de către părintele Dumitru Drăghici prin prezentarea proiectele desfășurate de Asociația „Din inimă pentru aproapele”, de către asistentul social Anastasia Pătrașcu prin prezentarea activității sociale a Protopopiatului Slobozia și de tinerii voluntari ai Parohiei Amara I, coordonați de părintele Emilian Petre.

Doamna profesor Angela Bojoga, coordonator voluntari, a prezentat pe scurt Legea 78/2014, Legea Voluntariatului,carelegiferează participarea persoanelor fizice la activităţile de voluntariat desfăşurate în folosul altor persoane sau al societăţii, organizate de persoane juridice de drept public sau de drept privat fără scop lucrativ (fără a obţine beneficii economice).

La eveniment a participat domnul primar Alexandru Stoica, domnul Adrian Ionescu, secretarul județului Ialomița, reprezentanți ai instituțiilor și unităților școlare partenere, reprezentanți ai mass-mediei, preoți, cadre didactice și voluntari care au apreciat evenimentul ca fiind necesar, deschis şi eficient, îndemnându-i totodată pe tinerii prezenți să se implice în activitățile de voluntariat.

Grupul de copiii de la Secția Gimnazială nr. 5 din Slobozia Nouă, coordonat de doamna Fănica Damian, a susținut un moment artistic care a încheiat evenimentul.

Aconsemnat Anastasia Pătrașcu, asistent social Protopopiatul Slobozia.

Related Posts

Sari la conținut