Cercul catehetic desfășurat la Parohia Mărculești

În cadrul calendarului activităților catehetice desfășurate în cercurile pastorale din Protopopiatul Slobozia, în data de 20 Mai 2015 a avut loc o activitate catehetică în cercul pastoral 4 la Parohia Mărculești, la care au participat: părintele Drăghici Ion de la Parohia Frățilești,părintele Popa Laurențiu de la Parohia Gura Văii, părintele Oprea Victor de la Parohia Gimbășani,părintele Sturzoiu Daniel de la Parohia Cosâmbești,părintele Silaghi George de la Parohia Popești,iar tema cercului catehetic a fost prezentată de părintele Bănică Angelo de la Parohia Mărculești.

La acest cerc catehetic au participat un număr de 12 copii din clasele gimnaziale cărora le-au fost prezentate învățături catehetice despre Înălțarea Domnului la Cer, dar și despre viața și activitatea Sfinților Împărați Constantin și mama sa, Elena.

Toate aceste învățături au fost însoțite de imagini power point ale ctitoriilor Împărătesei Elena și a raclei Sfintei Cruci pe care a fost răstignit Mântuitorul Iisus Hristos, dar și imagini cu monumente ale eroilor din țara noastră care sunt pomeniți și cinstiți în ziua Înălțării Domnului.

La finalul cercului catehetic Pr. Sturzoiu Daniel a ținut un cuvânt de învățătură referitor la semnificația salutului creștin pe care creștinii îl folosesc de la Înălțarea Domnului până la Pogorârea Duhului Sfânt,,Hristos s-a înălțat! Adevărat s-a înălțat!”

Copii au primit cu bucurie această oră catehetică și au plecat la casele lor cu învățături temeinice despre activitatea Sfinților Împărați Constantin și Elena, dar și despre importanța Înălțării Mântuitorului la ceruri.

A consemnat preot Bănică Angelo

Related Posts

Sari la conținut