Parohia Sfântul Nicolae din Amara a organizat Festivalul Concurs „Toaca-n Cer” Ediția I

În seara Duminicii Pogorârii Duhului Sfânt, copii de toate vârstele au participat la primul concurs de bătut toaca organizat vreodată în Ialomița. Îmbrăcați în costume populare, acești micuți le-au amintit celor prezenți de tradiția religios-folclorică din Bărăgan. Oamenii care au venit să asiste la spectacol, au rămas impresionați de talentul participanților.

Scopul acestui festival-concurs a fost de formare şi dezvoltare a unui comportament educaţional, moral-religios a tinerilor; colaborarea în vederea educării elevilor pentru a primi cunoştințe referitoare la imensa dragoste şi bunătate a Domnului nostru Iisus Hristos, care S-a jertfit pentru noi, și o trăire spirituală în valorile Ortodoxiei creştine.

Câștigătorii acestei prime ediții au fost:

La clasele V-VIII : – locul I Matache Marin Cristian

locul II Gheorghe Alexandru locul III Roșu Stefan La clasele IX-XII: – locul I Nicolae Florin

locul II Comșa Maria locul III Uță Ionuț locul IV Chiriță Daniela

Iată câteva păreri ale tinerilor participanți la acest spectacol:

„Bat toaca de vreo 4 ani. Am învățat la mine în sat, la Miloșești. Părintele mi-a arătat cum se face și am început să exersez, iar acum am căpătat experiență. Mă bucur foarte mult de premiul pe care l-am obținut. Sper ca evenimentul care se desfășoară la Amara să devină un concurs foarte cunoscut…” a declarat Silviu Fâșie (elev la Seminarul Teologic)

„Grupul nostru organizează nenumărate activități. Desfășurăm activități umanitare, susținem semenii nevoiași, învățăm să fim responsabili și să avem credință în Dumnezeu. Ne-a venit ideea organizării unui concurs de bătut toaca și a fost foarte interesant. Să știți că nu este greu deloc. Trebuie doar să ai ambiție!” a declarat Daniela Chiriță (membră a grupului de cateheză „Doar Noi…?” de la parohia Amara I)

Related Posts

Sari la conținut