Cu binecuvântarea Preasfinţitului Părinte Vincenţiu Episcopul Sloboziei şi Călăraşilor, o parte a grupului de cateheză al Parohiei Amara II – Schimbarea la Faţă coordonat de preotul paroh Matache Clementin a efectuat în perioada 27-30 iulie o excursie în Grecia.

Acolo am făcut cunoştinţă cu civilizaţia şi cultura vechilor şi actualilor greci vizitând muzee de istorie şi de etnografie, dar şi participând la festivaluri şi sărbători locale.

Am vizitat mănăstiri din nord-estul Greciei şi am încercat bucătăria tradiţională greceasca într-un cadru specific în tavernele de pe malul Mării Mediterane zugrăvite în culorile alb şi albastru.

La mănăstirea PanaghiaTis Evrou am fost întâmpinaţi cu deosebită ospitalitate de maica stareţă Macrina şi ghidaţi de o măicuţă ce a fost o vreme la mănăstirea Moldoviţa. Aici am vizitat atelierele de pictură şi de broderie unde ne-a surprins în mod plăcut dăruirea şi dragostea cu care lucrau măicuţele, dar şi trapeza şi biserica mănăstirii unde am încântat obştea monahala prin interpretarea câtorva cântări bisericeşti în limba română şi greacă.

De asemenea am vizitat cel mai mare oraş din nord-estul Greciei, oraşul port Alexandroupolis şi oraşul Orestiada aflat la graniţă cu Turcia, unde am rămas trei zile. Nu în ultimul rând am desfășurat diverse activităţi recreative specifice vacanţei de vară şi ne-am făcut prieteni noi în Grecia.

Sunt încântată că am mers în această excursie cu grupul de cateheză din care fac parte pentru că astfel am avut prilejul să descopăr locuri inedite şi oameni ospitalieri într-o atmosferă degajată şi cordială împreună cu cea de-a doua familie a mea – Grupul de cateheza Biserica Albastră.

A consemnat Irina Pletea, membră a Grupului de Cateheză Amara II.

Related Posts

Sari la conținut